Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Almanya'da IŞİD Operasyonu

Almanya?da IŞİD ile bağlantılı olduğu düşünülen 10 farklı daireye baskın yapıldı. Üç farklı şehirde düzenlenen operasyonda iki Türk kökenli Alman vatandaşının da içinde olduğu üç kişi gözaltına alındı. 

02 Nisan 2014
Almanya'da IŞİD Operasyonu

Almanya’da yetkililerin pazartesi günü düzenlediği baskınlarda Suriye’deki cihatçılarla bağlantıda olduğu düşünülen aralarında iki Türk kökenli İslamcının da bulunduğu üç kişi gözaltına alındı.

AP’nin haberine göre Suriye’deki savaştan dönen İslamcıların taşıdığı riske karşı operasyon düzenlendi. Federal yargıçlara göre Berlin, Frankfurt ve Bonn’da 10 daireye baskın yapıldı. Her şehirden bir kişi gözaltına alınırken dairelerle ilişkili olan başka beş kişinin de El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi olmasından şüphe ediliyor.

Gözaltına alınanlar arasında adı sadece Fatih K. olarak açıklanan ve IŞİD üyesi olduğu belirtilen Türk kökenli biri de bulunuyor. 35 yaşında olduğu aktarılan Fatih K.’nın geçtiğimiz Temmuz ayından eylüle kadar Suriye’de savaştığı düşünülüyor. Gözaltına alınan ve yine Türk kökenli olan 26 yaşındaki Fatih I.’nın ise IŞİD’e eylül ayında katıldığı öne sürüldü. Almanya’ya ocakta döndükten sonra grup için para topladığı ve Suriye’ye dönmeyi planladığı iddia edildi.

6 bin 600 dolarlık bağış

Almanya-Polonya çifte vatandaşı olan Karolina R.’nın ise IŞİD için 6 bin 600 dolar değerinde bağış topladığı dile getirildi. Federal yargıç Harald Range, “Alınan bu önlemler Suriye’deki gibi çatışmaların Almanya üzerinde direkt etkisi olduğunu gösteriyor. Bu gelişmelere karşı kararlılıkla savaşmamız gerek” açıklamasında bulundu. Uzun zamandır Almanya’daki yetkililer Suriye’deki savaşa gidip dönen cihatçıların oluşturduğu tehlikeden dolayı çekinmekteydi.

Kuveyt’in Günlük Gazetesi Al-Rai ise Suriye’nin savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi üzerine sınıra uçaksavar füze bataryası yerleştirdiğini iddia etti. Suriye’nin “Suriye hava sahasına giren düşmanca herhangi bir Türk uçağıyla başa çıkmak için hazır olduğu” aktarıldı. Diğer yandan Kim Kardashian, Cher ve Jared Leto gibi ünlüler, Hatay’ın Yayladağı ilçesi karşısındaki Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabasında yaşanan çatışmalarda Hıristiyanların tehlike altında olduğuna dikkat çeken Twitter kampanyasına katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.