Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CABİR'den Erdoğan'a Tepki!

Başbakan Erdoğan'ın özel bir televizyon programında Cemmat'i hedef alırken Şia'ya hakaret etmesi üzerine olağanüstü toplanan Dünya Caferi Alimler Birliği tepkilerini dile getiriyor. 

13 Mart 2014
CABİR'den Erdoğan'a Tepki!

12 Mart Çarşamba akşamı Kanal 24'teki özel bir programda konuşan Başbakan Erdoğan, Müslümanların birliğine zarar verecek söylemlerine bir yenisini daha ekledi. 
 
Erdoğan'ın Gülen Cemaatini kastederek kullandığı "Bunların bir defa üç tane önemli hasleti var, takiye var, yalan var, iftira var, üçünün neticesi fitne var, fesat var, bunlar Şia'yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez. Yalan hakeza” sözleri, tüm Müslümanları derinden yaraladı.
 
13 Mart Perşembe günü Halkalı Zeynebiye'de toplanan CABİR üyeleri, Başbakan'ın bu sözlerini yazılı bir açıklama ile kınama kararı aldılar. 
 
14 Mart Cuma günü, cuma namazının ardından bir basın toplantısı düzenleyeceklerini belirten Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H. Hasan Karabulut, Başbakandan özür dilemesini beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Basın açıklaması 14 Mart Cuma 14.00'da Zeynebiye'de gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.