Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah Şehidi Toprağa Verildi (Foto)

Suriye?de İslami değerleri savunurken şehit olan Hizbullah?ın önemli komutanlarından Şeyh Kumeyl lakaplı şehit ?Gassan İbrahim Hicazi?nin cenaze merasimi, halkın yoğun katılımıyla Hula şehrinde evinin önünde yapıldı.  

28 Şubat 2014
Hizbullah Şehidi Toprağa Verildi (Foto)

Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah ve Hula halkı dün ikindi saatlerinde,  Suriye’de İslami değerleri savunurken şehit olan Hizbullah’ın önemli komutanlarından Şeyh Kumeyl lakaplı şehit “Gassan İbrahim Hicazi”nin naaşını toprağa verdiler.  

Suriye’de İslami değerleri savunurken şehit olan Hizbullah’ın önemli komutanlarından Şeyh Kumeyl lakaplı şehit “Gassan İbrahim Hicazi”nin cenaze merasimi Hula şehrinde bulunan evinin önünde başladı.

Oysaki İsrail radyosu, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Gassan İbrahim Hicazi’nin, İsrail’in 24 Şubat’ta düzenlediği hava operasyonunda öldürüldüğünü iddia etmişti.

Şehit komutanın cenaze merasimine; Hizbullah güney bölgesi sorumlusu “Seyyid Ahmet Safiuddin”, Lübnan milletvekillerinden “Ali Feyyaz”, çok sayıda alim, siyasetçi ve  Hula halkının katılımıyla düzenlendi.

Hula ahalesi ve İmam Mehdi (as) takipçileri, Hizbullah bayrakları, İmam Humeyni (ra) ve Seyyid Ali Hamaney’in resimleri içeren dövizler taşıyarak “Lebbeyk Ya Zeynep” ve “Lebbeyk Ya Hüseyin” sloganları attılar.

Şehidin mübarek naaşı kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.  

 


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.