Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Davutoğlu: IŞİD'i Vurmak Zorunda Kaldık

Almanya'da katıldığı Ortadoğu konulu panelde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "IŞİD konvoyunu vurmak zorunda kaldık. Suriye'deki duruma müdahale etmemek için çok temkinli davrandık ama tehdit bize doğru yaklaşıyor" dedi. 

03 Şubat 2014
Davutoğlu: IŞİD'i Vurmak Zorunda Kaldık

50. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında düzenlenen Ortadoğu konulu panele katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki durumuna ilişkin konuştu.

"Bugün üç tehdit var. Aşırılık, mezhepçilik ve etnik-milliyetçilik ile kimyasal ya da nükleer kitle imha silahları. Her üçüyle ilgili olarak önümüzde büyük riskler var" diyen Davutoğlu, bu tehditlerin yalnızca bölge ülkelerini değil, tüm dünya için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Aşırılıkların, terörizmin yükselmesinin herkes için tehdit olduğunu söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) ait bir konvoyu vurmak zorunda kaldı. Bugüne kadar Suriye'de olan herhangi bir duruma müdahale etmemek için çok temkinli davrandık ama tehdit bize doğru yaklaşıyor. Bu yaşananların sorumlusu kimdir? Bunun sorumlusu Beşşar Esad rejimidir. Çünkü böyle bir boşluğu, böyle bir belayı onlar yaratmıştır."

Davutoğlu, Suriye konusunda BM’nin derhal harekete geçmesi gerektiğini savunarak, "Eğer BM’nin görevi uluslararası güvenlik, barış ve istikrarı korumak ise bunu yapmak için en doğru zaman şimdidir. Şimdi korumayacaksa, ne zaman koruyacak" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.