Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mikdad: 'Cihatçılar Türkiye Üzerinden Geldi'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad, Suudi Arabistan'ın farklı uyruklardan 450 tutukluyu Suriye'de cihat etmeleri şartıyla serbest bıraktığını ve mahkumların Türkiye üzerinden Suriye'ye girdiğini açıkladı.  

27 Ocak 2014
Mikdad: 'Cihatçılar Türkiye Üzerinden Geldi'

Cenevre'de Suriye'deki savaşa ilişkin arayışlar sürerken Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, terörist grupların ülkeye Türkiye yoluyla girdiğini ileri sürdü.

Tutuklular cihat şartıyla bırakılıyor

Mikdad düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin teröre destek verdiğini söyleyerek, Suudi Arabistan'dan farklı uyruklardan 450 tutuklunun Suriye'de cihat etmeleri şartıyla serbest bırakıldığını ve bu kişilerin Türkiye üzerinden Suriye'ye girdiğini açıkladı. Mikdad, daha sonra bu sayının binleri bulduğunu öne sürdü.

İnsani yardımlar

Humus'a insani yardım konusuna da değinen Mikdad, bu konuda basında asılsız haberlerin dolaştığını ifade ederek yardımların teröristlerle yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgeye ulaşmadığını belirtti. Mikdad, felaket bölgelerine sadece geçen ay 4 milyon koli insani yardımda bulunduklarını ve hak sahiplerine bu yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi. Mikdad, Humus'taki kadın ve çocukların bölgeden çıkarılmasıyla ilgili de bu kişilerin güvenliğinden silahlı milis grupların sorumlu olduğunu bildirdi.

'Karalama kampanyası'

Mikdad, özellikle Batı basınında Suriye hükümetinin Humus ve Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda halkı açlığa terk ettiği yönündeki haberleri de yalanladı. Bugünkü görüşmelerde muhalefetin kendilerinden çocuk tutukluların serbest bırakılmasını talep ettiğini ve bu konuda bir liste hazırladığını anımsatan Mikdad, "Hapishanelerde çocuk tutuklu olduğu haberleri rejimi karalama kampanyasından öteye geçemez. Hapishanelerde hiç çocuk tutuklu yok" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.