Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

20 Yanvar Zeynebiye'de Anılacak

Azerbaycan Şehitleri, 20 Ocak Pazartesi günü 19.00'da İFA Spor Kapalı Sosyal Tesisleri'nde, Zehra Ana Derneği'nin himayesindeki Azerbaycan İptidai Mektebi'nin düzenlediği törenle anılacak.  

16 Ocak 2014
20 Yanvar Zeynebiye'de Anılacak

20 Yanvar Katliamının gerçekleştiği 20 Ocak Günü, Azerbaycan'da Azerbaycan Şehitlerini Anma Günü olarak kaydediliyor. Bu vesileyle başta Azerbaycan olmak üzere dünyanın dört bir yanında anma programları düzenleniyor.
 
Katliamın 24. yılında Azerbaycan şehitleri için Zeynebiye'de de bir sıra etkinlik düzenleniyor. 20 Yanvar etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf sergisinin yanı sıra şehitlerin ruhu için Kuran programları ve anma merasimi yer alıyor.
 
Zehra Ana Derneği'nin himayesindeki Azerbaycan İptidai Mektebi'nin düzenlediği tören 20 Ocak Pazartesi günü 19.00'da İFA Spor Kapalı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşecek. Azerbaycanlı öğrencilerin hazırladığı programda klip, şiir ve konuşmalar da yer alacak.
 
Zeynebiye.com'a konuşan Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan o acı günleri anlatan duygusal konuşmasında şunları söyledi:
 
"O katliam günlerinde Azerbaycan'la telefonla görüştüğümüz bir bacımız "Bizi burda öldürüyorlar, imdadımıza yetişin" dediğinde biz "Yarın milletimiz Aras boylarına yürüyecek, sınır boylarına dökülecek, sizin yanımızda olduğumuzu göstereceğiz, demiştik. O bacımız ise cevaben, yarın çok geç olur, iş işten geçmiş olur, demişti. Ve hakikaten öyle oldu, tanklar yürüdü Ali dostlarının üstüne, Muhammed ümmetinin üstüne.. Ya Hüseyn feryatları duyuldu Bakü sokaklarında. Ve orada zamanın Kerbelası yaşandı. Allah şehitlerimizin ruhunu şad etsin. Allah bizleri şehitlerimize vefalı kalmaya muvaffak etsin."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.