Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi, Protestocuya İdam İstedi

Suriye'ye demokrasi ihraç eden Suud yönetimi, protesto gösterisine katılan bir aktiviste cezasını 15 yıl hapis cezası verdi. Bir protestocunun ise idamı istendi. 

21 Aralık 2013
Suudi, Protestocuya İdam İstedi

İnsan Kaynakları Gözlemci Örgütü’ne göre Suudi Arabistan Şii bir aktiviste 13 yıl hapis ve 15 yıl seyahat yasağı cezası verdi.

Suudi Arabistan’ın doğu eyaletindeki bir yargıcın, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın emirlerine karşı gelmek ve kamuyu rahatsız etmek de dahil toplam 5 farklı suçtan  Adel El Labbad’ı mahkum ettiği bildirildi.

Bununla birlikte Suudi başsavcısı  rejim karşıtı protestolara katılmakla suçlanan 20 yaşında bir erkeğin idam edilmesini talep etti. İnsan Hakları Gözlemci Örgütü, Riyad’ın insan hakları aktivistleri üzerindeki baskısını kınadı.

New York merkezli örgütün yaptığı açıklamada,Suudi Arabistan’daki Sivil Toplum ve İnsan Hakları Örgütlerinin,kadınlara ve azınlıklara yönelik ayırımcılık, politik baskı ve ülkedeki baskıcı adaletle mücadele ederek, halkın siyasete katılımının kolaylaştırılmasını, eşitliği ve yargı reformu talep ettiği belirtildi.

İnsan Hakları Örgütleri,Suudi Arabistan’da 40.000’den fazla siyasi tutuklunun bulunduğunu belirterek, bunlardan birçoğuna yönelik herhangi bir suçlama bulunmadığını ve bu kişilerin henüz mahkemede yargılanmadığını ifade ettiler.

Suudi diktasına karşı protestolar özellikle Katif ve doğudaki Avamiye bölgelerinde yapıldı. Şubat 2011’den beri süregelen protestolarda göstericiler, Suudi rejiminin ayırımcılığa son vermesini, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve basın özgürlüğünü talep ediyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.