Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Turgutlu'da Aşura Kardeşlik Çadırı (Foto)

Dünya Caferi Alimler Birliği tarafından desteklenerek Manisa Turgutlu İmam Hüseyin Camii tarafından kurulan Aşura Kardeşlik Çadırı, büyük ilgi gördü. 

24 Kasım 2013
Turgutlu'da Aşura Kardeşlik Çadırı (Foto)

Açılışa Millet Vekilli Hasan Ören, Muzaffer Yurttaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, siyasi parti temsilcileri ve yerel erkanın yanı sıra bir çok vatandaş katıldı.
 
Açılışta Hz. Hüseyin'in (a.s) tüm Müslümanların, hatta tüm insanlığın ortak değeri ve Kerbela mateminin de evrensel bir yas olduğuna vurgu yapılırken, günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz kardeşliği Ehlibeyt etrafında toplanarak sağlayabileceğimize dikkat çekildi.
 
Yapılan konuşmaların ardından açılan Aşura Kardeşlik Çadırı, Caferi-Alevi-Sünni vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.