Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bişkek'te İslam Konferansı (Foto)

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen "Orta Asya'da İslami Uyanış Çerçevesinde Entelektüel İnisiyatif" konulu konferansa Orta Asya'nın çeşitli ülkelerinden dini liderler, politikacılar, düşünürler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 

24 Kasım 2013
Bişkek'te İslam Konferansı (Foto)

24 Kasım Pazar Günü Ak Keme Hotel'de düzenlenen konferansta birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta evsahibi Din, Hukuk ve Siyaset Tahlil ve Araştırma Merkezi Başkanı Kadir Malikov katılımcıları selamladı. Protokol konuşmaları bölümünde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran İslam Cumhuriyeti Temsilcisi Seyyid Ali Gazi Askar, Kırgızistan Meclis Başkan Vekili Torobay Zulpukarov, Rusya Federasyonu Ulema Konseyi Başkanı Ferit Salman, Tacikistan İslami Diriliş Partisi Başkanı Muhittin Kabiri, Saadet Partisi GİK üyesi Yakup Budak, Kırgızistan Müftü Yardımcısı Ravshan Eratov, Rusya İslam Komitesi Başkanı Haydar Cemal, Kazakistan'dan Beibit Saparaly, Abdullatif Dzhumabaev, Tacikistan'dan Uinihol Bobonazarova katılımcılara seslendi.

Genel kurul oturumundan sonra verilen namaz ve yemek arasının ardından komisyon toplantılarına geçildi.

"Orta Asya'da Sürdürülebilir Kalkınma, Güvenlik ve İstikrarın Sağlanmasında Dini Liderlerin Rolü", "Bilinçli Toplum ve İslami Uyanış Süreci. Yakın ve Orta Doğu - Orta Asya: Bölgesel Güvenlik ve İstikrar Sorunları" ve "Laik Bir Devlet Açısından Orta Asya'da İslami Eğitimin Modernizasyonuna Yaklaşımlar" başlıkları altında gerçekleşen komisyon sunumlarının sonuçlarının genel kurulda görüşülmesiyle konferansın deklarasyonu açıklandı.

Konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona ererken katılımcılar İslam dünyasının en büyük ihtiyacı olan birlik ve beraberliğin hayata geçirilmesi temennisiyle otelden ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.