Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD: "Patriot Desteği Sürecek"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in yaptığı toplantı sonrası konuşan, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Woog, Türkiye'ye bir yıl daha iki Patriot bataryası desteğinin devam edeceğini söyledi.  

19 Kasım 2013
ABD:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları çerçevesinde ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'le görüştü.

Pentagon'daki görüşme sonrası yazılı açıklama yapan Pentagon sözcüsü Carl Woog, Hagel’in görüşmede Davutoğlu'na, ABD'nin Türkiye'ye bir yıla kadar daha süreyle NATO komuta ve kontrolü altında iki Patriot bataryası desteği sağlamaya devam etme kararını ilettiğini bildirdi.

Hagel'in, ABD ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler ve NATO müttefikliğine destek bağlamında Davutoğlu’nu ağırladığını kaydeden Woog, görüşmede, Suriye’deki devam eden kriz, kimyasal silahlarının imhası ve siyasi geçişin başarılması zorunluluğu dahil olmak üzere bölgesel güvenlik meseleleri üzerinde fikir alışverişinde bulunulduğunu aktardı.

Sözcü Woog, "Hagel, Davutoğlu'na, Türkiye'nin ittifaktan (NATO), hava savunma savunmasını güçlendirmeye devam etmesi yönündeki talebine yanıt olarak, ABD'nin bir yıla kadar süreyle daha NATO komuta ve kontrolü altında iki Patriot bataryası desteği sağlamaya devam etme kararı aldığını iletti" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.