Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kılıçdaroğlu: Kerbela İnsanlığın Matemidir (Video)

Evrensel Aşura Matem Merasimi?nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Zulme karşı direneceğiz zalime karşı direneceğiz en güzel örneğini tarihte en görkemli örneğini Hz. Hüseyin vermiştir. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum? dedi. 

13 Kasım 2013
Kılıçdaroğlu: Kerbela İnsanlığın Matemidir (Video)

13 Kasım Çarşamba Günü Halkalı Aşura Meydanı'nda yüz binler, Cem Tv ekranlarından milyonlar İmam Hüseyin yasında buluştu. Törende konuşan konuklar önemli mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu’'nun konuşmasının tam metni:

Kılıçdaroğlu protokolü selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:
Kerbela faciasının 1374. Yılındayız. Yine kalplerimizi derinden sızlatan o meşhur olayın yıldönümündeyiz. Kerbela yürekleri dağlayan bir acıdır. Gönlünde Ehlibeyt sevgisi olan her Müslüman’ın ortak hüznüdür bu itibarla Kerbela ölümün ölümsüzleştiği en belirgin bir olaydır. Muharrem ise Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’in mübarek kanlarının Kerbela’ya akıtıldığı zamanın adıdır. İnsanlık Kerbela’da neler olduğunu o bela çölünden sağ çıkan Hz. Zeyneb’ten duydu. Bu gün Hz. Hüseyin için akıtılan tüm gözyaşları Zeyneb’in gözyaşlarıdır.

Sevgili canlar, Hz. Hüseyin saltanata biat etmeyen kişidir. Hz. Hüseyin en büyük cihat zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demektir diyor. Hz. Hüseyin ve beraberindekiler haksızlık karşısında asil ve onurlu duruşlarıyla insanların gönüllerinde taht kurmuşlardır. Zulmü yapanlar ise vicdanlarında mahkum olmuşlardır. O masumlar haksızlığa karşı boyun eğmemeyi, boyun eğmemenin bedelini gerektiğinde canları ile ödemeyi bizzat göstermişlerdir. Nitekim Hz. Ali “Haksızlık karşısında eğilirseniz, önce hakkınızı sonra da şerefinizi kaybedersiniz” demiştir.

Değerli dostlar kendi iktidarını hak bilip muhalif olanları din dışına itmek dinin saltanata dönüştürülmesidir. Kerbela faciası iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir. Tarih boyunca iktidar hırsıyla gözü dönen muktedirlerin vahşetleri karşısında insanlığı ayağa kaldıracak kardeşlik ve dostluk duyguları hep yeşermiştir. Ne Irak’ta ne Suriye’de ne de Mısır’da dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulmün şiddetin ve nefretin karşısındayız. Yeni Kerbelalar görmek istemeyen herkes öncelikle içindeki Yezid’i yok etmelidir. Benim zalimim iyidir anlayışı Müslümanlıkta yoktur. Zulme rıza zulümdür. Bu cennet vatanda birbirimizin değerini daha iyi anlamalıyız; hiç bir ayrım yapmamalıyız. Kimseyi ne inancından ne etnik kökeninden dolayı kırmamalıyız. Dostça ve kardeşçe el ele gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde huzur ve güvenle yaşamalıyız. Allah’ımız birdir, kitabımız birdir, Peygamberimiz birdir, Ehlibeytimiz birdir. Saltanat hırsıyla gözünü kan bürümüş bir zalimin adı barış anlamında ki yüce dinimizin engin zulmünü asla bozamamıştır. Camiler de bizimdir, cemevleri de bizimdir. Ramazan da bizimdir, Muharrem de bizimdir. Biz 76 milyonuz biriz ve beraberiz. Hiçbir kimse bu kardeşlik kalesinde en ufak bir delik açamaz, açamamıştır da.

Sevgili kardeşlerim, Kerbela insanlıktan nasibi olan herkesin matemidir. Bu facia insanlık duyguları canlı olan herkesin içini acıtır. Kerbela bugün 72 milletin ortak acısıdır, tüm insan aleminin matemidir. Caferi kardeşlerimizin matemi olan hepimizin matemidir. Ülkemizdeki her yurttaşımızın matemidir. Hz. Hüseyin sevgisinde ayrışma, ötekileştirme değildir.  

Kucaklaşma ve dayanışma vardır. Kerbela incinsen de incitmemektir. Kerbela yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir. Kerbela olduğun gibi görünmek göründüğün gibi olmaktır. Kerbela’da Hz. Hüseyin’in duruşu tüm insanlığa insan olmanın yolunu bugün de açıkça söylüyor zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demekle başka insan olmaktır. Zulme karşı direneceğiz zalime karşı direneceğiz en güzel örneğini tarihte en görkemli örneğini Hz. Hüseyin vermiştir. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Hepinizi en içten selamlarımı saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmanın Videosunu İzlemek İçin Tıklayın

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.