Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Davutoğlu:"Türkiye - İran İlişkileri Olumludur"

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran - Türkiye ilişkilerinin geleceğini oldukça olumlu gördüğünü belirtti. 

30 Ekim 2013
Davutoğlu:

Davutoğlu, Ankara'da İran Büyükelçisi Alirıza Bigdeli ile yaptığı görüşmede, iki ülkenin ortak paydalarına değinerek ikili işbirliğinin geliştirilmesinde iki ülkenin büyükelçileri ve büyükelçiliklerine önemli rol ve sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Davutoğlu, "İran-Türkiye ilişkileri geçtiğimiz on yıllık dönemde iki ülke makamlarının hüsn-i niyeti ve kardeşçe ilişkileri sayesinde göz alıcı bir atılıma sahne olmuştur. Bu ilerlemelerin sürdürülmesi için gerekli kapasiteler geçmişte olduğu gibi şimdi de mevcuttur. " dedi.

İran ve Türkiye'nin ikili, bölgesel ve uluslararası alanlarda çeşitli işbirliği boyutlarına sahip olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, iki ülke ilişkilerinin geleceğini oldukça olumlu gördüğünü kaydetti.

Bigdeli de görüşmede, ikili işbirliği ve ilişkileri geliştirmede ortak kapasitelerden yararlanmanın önemine vurgu yaptı ve İran-Türkiye arasındaki etkileşimin çeşitli düzeylerde güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Ekonomik işbirliğinin öneminin altını çizen Bigdeli iki ülke arasındaki ticaret hacminin önümüzdeki üç yılda 35 Milyar Dolar hedefine ulaşmasının iki ülkenin ekonomik ve ticari işbirliği altyapılarının her geçen gelişmesine bağlı olduğunu belirterek, bütün birimlerin bu yolda rol oynaması gerektiğine dikkat çekti.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'nın önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhuriyeti'ne düzenleyeceği ziyaret öncesinde gerçekleşen bu görüşmede, taraflar söz konusu ziyaretin iki ülke arasındaki ikili ve bölgesel düzeyde dostane görüşmelerin derinleşmesi ve sürdürülmesinde iyi bir fırsat olacağı değerlendirmesinde bulundu.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif'in önümüzdeki Cuma günü Türkiye gitmesi bekleniyor.

Zarif bu ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerde bulunacak.
Bu ziyaret Zarif'in dışişleri bakanlığı koltuğuna oturması ardından ilk Türkiye ziyareti olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.