Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerbela Cuma İmamı: "Taassubu Bırakın"

Dün Kerbela?da kılınan Cuma namazı hutbesinde gündemi değerlendiren Hüccetül İslam Seyyid Ahmet Safi, Irak halkına mezhepçilik taassubunu bir kenara bırakmaları ve kardeşçe yaşamayı hayat tarzı haline getirmeleri çağrısında bulundu. 

12 Ekim 2013
Kerbela Cuma İmamı:

Ayetullah Sistani’nin Kerbela temsilcisi olan Hüccetül İslam Ahmet Safi, Irak halkı üzerinde kurgulanan mezhep çatışması temeline dayalı iç savaş projesini bu ülke halkının uyanık davranarak bozabileceğini kaydetti ve şöyle konuştu:

Birlikte ve kardeşçe yaşamak bir kültüre ve yaşam tarzına dönüşmelidir. Irak farklı mezheplere mensup insanların yaşadığı tek ülke değil.

Dünyada farklı mezhepler ve hatta farklı dinlere mensup insanların bir arada dostça yaşadıkları birçok ülke vardır.

İnsanlar güven ortamının hakim olduğu ülkelerde üretken olurlar, yaşamaktan haz duyarlar.

Eğer Irak’ta mezhepçilik temeline dayalı bir iç savaş çıkarılmak isteniyorsa ki mevcut durum bunu göstermektedir; burada yetkililer ve kanun koyuculara büyük görev düşmektedir.

Neden bu cinayetlerin failleri cezalandırılmıyor?! Neden bu saldırılara istihbarat birimleri engel olamıyor?!

Emniyet bir Irak vatandaşının en doğal ve ilkel hakkı olduğu halde neden bunu doya doya yaşayamıyor?!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.