Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fisk: Esad ile ÖSO Görüştü, Uzlaştı

Independent yazarı Robert Fisk Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) temsilcilerinin 6 hafta önce Şam?da Esad rejimi temsilcileri ile gizlice buluştuğunu ileri sürdü.  

02 Ekim 2013
Fisk: Esad ile ÖSO Görüştü, Uzlaştı

Robert Fisk’e göre görüşmelerde “Suriye içinde diyalogun sürdürülmesi; bunun için Esad yönetiminin ÖSO temsilcilerinin güvenliğini garanti etmesi; etnik ve mezhep çatışmalarının durdurulması ve Suriye’de hukuk devletinin hakim kılınması konularında” uzlaşmaya varıldı. Fisk, bu anlaşma uyarınca Halep’te ÖSO kontrolündeki bölgelerde kamu memurlarının işlerine döndüğünü, okulların açıldığını yazdı.

El Kaide ÖSO Savaşı Tırmanıyor

El Kaide ÖSO savaşı tırmanıyorEl Kaide bağlantılı gruplarla Özgür Suriye Ordusu olarak nitelenen silahlı gruplar arasındaki çatışmalar Suriye’nin çeşitli bölgelerinde artarak devam ediyor.

El Meyadin televizyonu, Deyr ez-Zor kentinde Nusra Cephesi, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Irak-Şam İslam devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Haberde ayrıca ÖSO mensubu militanların IŞİD militanları tarafından esir edilen arkadaşlarını kurtarmak için Rakka kentindeki IŞİD karargahına saldırılar düzenlediği bildirildi.

İdlib’in Cisr eş-Şugur bölgesinde yaşanan çatışmalarda ise çok sayıda ÖSO militanının öldürüldüğü ifade edildi.

El Alem televizyonu ise, Halep kırsalında 48 saatlik aradan sonra ÖSO ile el-Kaide bağlantılı gruplar arasındaki çatışmaların yeniden başladığını duyurdu.

IŞİD militanlarının Türkiye sınırındaki Selame sınır kapısının batısında Kuzey Fırtınası adlı ÖSO mensubu örgütün cezaevi olarak kullandığı bir çiftliğe saldırdığı, Kuzey Fırtınası’nın ise saldırılara karşılık verdiği bildirildi.

El Alem’in haberinde YPG’ye bağlı Kürt militanların da Halep’in Şeyh Maksud bölgesindeki hakimiyetini güçlendirdiği ve geçici bir güzergah açtığı bildirildi.

Öte yandan el-Bab ile Kabasin yolu üzerinde silahlı grupların mayın imal ettikleri bir binada meydana gelen patlamada 20 kadar militanın öldüğü, patlamaya binaya isabet eden bir roketin neden olduğu açıklandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.