Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gürpınar Ehlibeyt Camii'nin Temeli Atıldı (Foto)

29 Eylül Pazar, Beylikdüzü Gürpınar Ehlibeyt Camii temel atma töreni, Caferi kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, çok sayıda Ehlibeyt aşığının katılımıyla gerçekleşti.  

30 Eylul 2013
Gürpınar Ehlibeyt Camii'nin Temeli Atıldı (Foto)

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreni programı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı (CABİR) Hamit Turan, Ehlader Genel Sekreteri Kadir Akaras ve Ehlader Başkanı Hasan Kanaatlı'nın konuşmalarıyla devam etti.

Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı (CABİR) Ş. Hamit Turan, birliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında "Bütün minarelerimizde Allahu Ekber sesi yükseliyor, bu bizim birliğimiz için yeterli, ortak paydadır." diyerek, Şii-Sünni ayrımı yapmadan camiler arasında birlik adına çalışma yapmak gerektiğinin altını çizdi.

Turan; "Kimyasal silaha bu kadar hassasiyet gösterenler, öncelikle ellerindeki nükleer silahları yok etsinler." diyerek, müslümanlar arasında tefrika çıkarmaya çalışanlara da gönderme yaparak, islam dünyasının birlik ve beraberliğe çağırdı.

Konuşmaların ardından dualar ve salavatlar eşliğinde, butona basılarak ilk harcın atılmasıyla, temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.