Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tekfirciler Cenazeye Saldırdı!

Irak?ın başkenti Bağdat?ta taziye çadırına düzenlenen üç ayrı bombalı saldırıda en az 69 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda, yine en az 120 kişi yaralandı. 

22 Eylul 2013
Tekfirciler Cenazeye Saldırdı!

Bağdat’ta tekfirci teröristlerin Sadr semtinde bir cenaze çadırını hedef alan ilk saldırısında bomba yüklü bir araç kullanıldı. Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve ambulansların geldiği sırada iki patlama daha meydana geldi.

Yetkililer, ilk patlamaya bir bir intihar saldırısının yol açtığını ve şoförün bomba yüklü aracı kalabalığa sürerek havaya uçurduğunu duyurdu.

Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı. 500 kişinin katıldığı cenaze töreninde yaşanan saldırıda iki ayrı intihar bombacısı bulunduğu da belirtildi. Ayrıca saldırının son yıllarda ülkede sivillere karşı düzenlenen en büyük saldırılardan biri olduğu açıklandı. Yaklaşık 120 kişinin yaralandığı olayda çadırlar ve çevredeki araçlar da yandı.

‘Yanmış cesetler gördüm’

Cenazede bulunanlardan Sattar el Fartousi ABD merkezli haber ajansı AP’ye, “Yerlerde yanmış cesetler gördüm. Yaralanan insanlar acı içinde bağırıyordu. Sahne korkunçtu. Cenaze cehenneme döndü” dedi. Fartousi yangının çok fazla yayıldığını, itfaiyecilerin defalarca itfaiye binasına geri dönüp araçları yeniden suyla doldurmak zorunda kaldıklarını da söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.