Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Obama Tehdite Devam Ediyor

ABD Başkanı Barack Obama, "Eğer diplomasi başarısız olursa, ABD eyleme geçmeye hazır kalmaya devam edecek" diyerek Suriye'yi tehdit etti.  

15 Eylul 2013
Obama Tehdite Devam Ediyor

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ve Rusya'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarına ilişkin çerçeve planın Suriye'nin kimyasal silahlarının, tamamen yok edilebilmesi için uluslararası kontrol altına geçmesi amacına yönelik önemli ve somut bir adım olduğunu söyledi. Obama "Uluslararası toplum Suriye'nin sözlerini tutmasını bekliyor. Eğer diplomasi başarısız olursa, ABD eyleme geçmeye hazır kalmaya devam edecek" diyerek Suriye'yi tehdit etti.

Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e bu süreçteki çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini ve ABD'nin BM Daime Temsilcisi Samanşa Power ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Irak Suriyeli muhalifleri yalanladı

Irak, Suriyeli muhaliflerin kimyasal silah konusundaki iddialarını yalanladı.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin basın danışmanı Ali Musevi, Suriye Muhalif Güçler Koalisyonu'nun Irak hakkındaki "Suriye'deki kimyasal silahların bir kısmının Irak'a gönderildiğine" dair iddiaları yalanlayarak şöyle dedi:

"Suriyeli bazı muhalifler, Suriye'deki kimyasal silahların Irak'a gönderildiğini iddia ederek, halkı kimyasal silah kurbanı olan Irak'ı kimyasal silah kullanma taraftarı gibi göstermeye çalışıyor.

Biz bu iddiaları kesinlikle reddederek değersiz addediyoruz. Suriyeli muhaliflerden, Irak'ı ele  geçirmeye çalışan dış güçlerin maşası ve vitrini olmak yerine, Suriye halkının çıkarları doğrultusunda davranmalarını istiyoruz.

Irak dünyanın her neresinde olursa olsun,her türlü kimyasal ve toplu imha silahların bulundurulmasına karşıdır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.