Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'den Suriye Heyeti Önerisi

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Suriye konusunda milletçe birlikte hareket etmek, kimin tarafında olacağımızı belirlemek için bir inceleme heyeti önerdi. 

23 Ağustos 2013
Özgündüz'den Suriye Heyeti Önerisi

23 Ağustos Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Özgündüz, hutbesinin ikinci kısmında İslam dünyasındaki meselelere değindi. Alevi Şeyhi Bedir Ğazal'ın teröristlerce katledilmesini lanetleyen Özgündüz, kimyasal silah iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:

"Bismillahirrahmanirrahim

Şeyh Bedir Ğazal, Lazkiye bölgesindeki Aleviler'in sayılan, sevilen ruhanilerinden, liderlerinden birisiydi. Yine köylere tebligata giderken, teröristler tarafından kaçırıldı. Günlerce o aksakal insana işkence yapıldı ve sonra da koyun boğazlar gibi boğazladılar. Görüntüleri kendileri dünyaya servis ettiler, "Biz yaptık" diye. Siz hangi dindeyseniz bilemem ama muhataplarım, İslam uleması bunu üstüne alacaktır. Peygamberimiz (sav) başka dinlerin din adamlarına savaşta bile saygı gösterilmesini emretmişti.

Diğer bir taraftan kendilerinin uydurduğu, dünyanın bir kısmının kesinlikle yalan dediği, bir kısmının da tereddütle baktığı bir haberi var güçleriyle pompalayıp kıyameti koparıyorlar: Beşar Esad, BM gözlemcileri tam da Şam'a gelmişken, hem de Şam'ın tam dibinde, kimyasal silah kullandı!

Molla Nasrettin'in kavun tarlası meselesini bilirsiniz. Hoca eşine "Kadın, milletin ne kadar ahmak olduğunu ispatlamaya gidiyorum" der; gidip köy halkına seslenir: "Bakın bu dağın arkasında kavun tarlası var, hem de şeker kavunlar" diye. Halbuki ne mevsim kavun mevsimidir, ne de o bölgede kavun yetişir. Ama Molla Nasrettin dedi diye, meydanda oturan köylünün hepsi evlerinden çuvalları alarak o bölgeye koşar. Hoca bakar ki, bütün millet inandı, herkes koşuyor; o da hemen eve koşar ve eşinden hemen çuval getirmesini ister. Karısı ne olduğunu sorunca kavun toplamaya gideceğini, dağın ardında şeker gibi kavunlar olduğunu söyler. Şaşkın kadın ise "Efendi, bunu kendin uydurdun, yalan olduğunu biliyorsun" deyince Molla Nasrettin, "Yalan olsa bütün köylü gider mi?" diye cevap verir. Karısının cevabı ilginçtir: "Köylünün ahmak olduğunu ispat etmeye gitmiştin ama kendin de gidiyorsun, kendin de inanmışsın yalanına" der.

Önce yalan pompalanıyorlar, sonra uydurup pompalayanların kendileri de inanıyor. Bunları fark edip konuşunca da "Sen Beşar'ı mı destekliyorsun? O çocuk katili, o kimyasal silah kullanan, O Saddam'ın Halepçe'de yaptıklarını yapan Esed'i mi destekliyorsun?" diye yaygara koparıyorlar.

Bunu Beşar yaptıysa, Allah tez zamanda Beşar'ı Müslümanların başından bertaraf etsin. Ama Beşar yapmıyor ya da birileri yapıp Beşar'ı suçluyorsa, Allah onları yok etsin!

Beraber gidelim, tahkik edelim

Evet, siz bu yalanlara inanıyorsunuz, bizim de inanmamızı mı bekliyorsunuz? "Hala Beşar'ı destekleyenler var!" diye çığırıyorlar. Evet, ben hala antiemperyalist ve antisiyonist cephede olduğu için Beşar'ı destekliyorum. Hodri meydan, buyrun bir heyet oluşturalım, gidelim kendimiz tahkik edelim. Eğer suçladığınız cinayetler ona sabit olursa gelip yurt ve dünya basınının önünde Beşar'ı telin edelim, Beşar'a karşı birlikte savaş başlatalım.

Ama dostlarımız dediğiniz bu adam eti yiyenler, bu mezar eşenler, bu sahabe naaşı kaçıranlar çıkarsa, siz de hazır mısınız "Şimdiye kadar timsah gözyaşları akıtıyorduk ya, bu cinayetlerin hepsini bizim orada dost dediğimiz El Nusra, ÖSO ve diğer terörist gruplar yaptı. Biz tövbe etmeliyiz, desteğimizi kesmeliyiz" demeye? Hazırsanız, ben hazırım!

Çözüm bu kadar basit. Milletçe kimi lanetleyeceğiz, kimin tarafında olacağız bilelim. Biz neden birbirimize düşüyoruz ki? Bu güzel bir mantık değil mi? Bizim için birliğimiz, dirliğimiz her şeyin önündedir. Öyleyse milletçe, beraber gidelim, tahkik edelim, sonucuna ben razıyım. Bismillah! Biz varız!

Allah İsrail uşaklarını kahretsin!

Öyle şeyler söyleyin ki, kendi mantığınız en azından alsın. Ama yobazlık başladı mı, mantık diye bir şey kalmaz artık. Allah'ım bizi dinsiz etme, ama yobaz hiç etme!

"İran ve Hizbullah, İsrail'in tarafında" diyecek kadar arsızlaşıyor insanlar. Gemimi basıp uluslararası sularda birebir kafasına kurşun sıkan İsrail'e karşı çıt çıkarmayanlar, şimdi nedense iki günde bir İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosluğu önünde toplanıyor.

Allah İsrail'e uşaklık edenleri kahretsin. Bunu İran, Hizbullah yapıyorsa Allah onları kahretsin. Değil de sen İsrail'in kışkırttığı yere ürüyorsan Allah seni kahretsin! İsrail'in tarafında olan İsrail'e hizmet eden kim varsa Allah tümünü yok etsin!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.