Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail: İlişkiler Korunmalı

Siyonist rejim İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitch, Muhammed Mursi döneminde Mısır?la kurulan iyi ilişkilerin korunması gerektiğini belirtti. 

08 Temmuz 2013
İsrail: İlişkiler Korunmalı

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post Gazetesi'nin haberine göre İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitch, BeerSheba’da katıldığı bir kültürel etkinlikte Mısır’da yaşanan son gelişmeler çerçevesinde İsrail-Mısır ilişkilerini değerlendirdi.

Aharonovitch, İsrail’in demokratik yollardan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hükümetiyle iyi ilişkiler kurduğunu belirterek Mursi’nin devrilmesinden sonra Mısır ordusuyla da bu ilişkilerin korunması gerektiğini söyledi.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitch, Mursi’nin Mısır ordusu tarafından devrilmesinin Hamas’a bir darbe olduğunu belirtirken eski Genelkurmay Başkanı gabi Aşkenazi, Mursi’nin devrilmesinin şimdilik İsrail için bir tehlike oluşturmadığını; çünkü Mısır ordusunun dış meselelerle uğraşamayacak kadar iç sorunlarla uğraşmak zorunda kalacağını söyledi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun kabinesine geçici olarak Mısır’daki gelişmelerle ilgili açıklama yapmama yasağı getirdiği bildirildi.

Mısır eliçisi: Darbe yok, ABD yardımları kesilmez

Mısır’ın Amerika Büyükelçisi Muhammed Tevfik, Muhammed Mursi’nin cumhurbaşkanlığı görevine son verilmesinin bir askeri darbe olmadığını söyledi.

ABC televizyonuna demeç veren Mısır’ın Amerika Büyükelçisi Muhammed Tevfik, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevden alınmasının bir askeri darbe olmadığını belirterek ordunun sokaklardaki şiddeti önlemek zorunda olduğunu söyledi.

Demokratik seçimlerle iktidar olan bir yönetimin seçim dışı bir yöntemle düşürülmesi sebebiyle Amerika’nın Mısır’a yapacağı yardımları askıya alabileceği yönünde beklentiler oluşurken, Büyükelçi Muhammed Tevfik, Amerika’nın Mısır’a yaptığı yıllık bir milyar dolarlık yardımı kesmesine ihtimal vermediğini söyledi.

Amerika, İsrail’le Mısır arasında imzalanan Camp David anlaşmasının korunması için Mısır’a yılda 1 milyar dolarlık yardım yapıyor. Ancak Amerika’daki yasalar, darbe yapılan bir ülkeye yapılan yardımların kesilmesini öngörüyor.

Muhammed Tevfik, Mısır’da askeri darbe şartlarının bulunmadığını belirterek “şu an bir geçici cumhurbaşkanımız var, Müslüman Kardeşlerin tüm liderleri; artık daha fazla şiddet olmaması gerektiğini anlamalılar” dedi.

ydh

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.