Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İstanbul'dan İmam Mehdi'ye (af) Lebbeyk! (Foto)

Yeryüzünü adaletle dolduracak olan, Allah'ın nurunun tamamlayıcısı, On İki İmam'ın sonuncusu Hz. İmam Mehdi (af) 1179. doğum yıldönümünde törenlerle anıldı. 

23 Haziran 2013
İstanbul'dan İmam Mehdi'ye (af) Lebbeyk! (Foto)

İslam dünyasındaki en görkemli törenlerden birine İstanbul Halkalı evsahipliği yaptı.

23 Haziran Pazar günü CAFERİDER tarafından düzenlenen kutlama töreni, Türkiye'nin en büyük amfiteatrı olan Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Her kesimden Ehlibeyt sevdalılarının büyük ilgi gösterdiği törene yurtiçi ve yurt dışından da önemli isimler katıldı. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H. Ş. Hasan Karabulut, CEM Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Başkanı H. Ş. Abdullah Turan, Caferi alimleri, Alevi dedeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri törende yerlerini aldılar.

Binlerce Ehlibeyt aşığının katıldığı tören Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye ve Çanakkale’den günümüze kadar vermiş olduğumuz bütün şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın ardından Ehlibeyt alimlerimizden Ş. Resul Nur'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği'nin faaliyetlerini anlatan tanıtım filminin ardından CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç hoşgeldiniz konuşması yaparak, törene katılan ve ekranları başından bu anlamlı töreni takip eden canları selamladı. Kılıç, Caferi-Der olarak, ülkesinin ve milletinin birliğini ve bütünlüğünü üst düzeyde tutmaya çalışacaklarını, 1179. doğumu idrak edilen İmam Mehdi (af) bekleyicileri ve O'nun yolunda İslam'a hizmet edenler olarak bu anlamlı programı düzenlediklerini vurguladı.

Kılıç'ın ardından Azerbaycan'dan gelen Ehlibeyt meddahı Hacı Zakir Mirzayev, İmam-ı Zaman (af) hakkında meşiyeler okudu.

Katılımcıların büyük sevgi gösterileriyle kürsüye çıkan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün "Gönder Artık Mehdi'mizi!" şiiriyle başladığı konuşması salonda dikkatle dinlendi.

Çekilişlerin ardından CEM Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce katılımcılara seslenerek İmam Mehdi (af)'yi ve O'nun nasıl beklenilmesi gerektiğini anlattı.

Yüce'nin ardından Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H. Ş. Hasan Karabulut, İmam Mehdi (af)'nin tüm erdemli insanların beklentilerini gerçekleştireceğini vurgulayarak tüm enbiyanın müjdesi olan Mehdeviyet hakkında kısaca bilgi verdi.

Programın son kısmında sergilenen İntizar adlı drama oyun salonda maneviyatı artırırken CEM Vakfı Zakirlerinden Volkan Yılmazer'in deyişleriyle coşku zirveye çıktı.

Katılımcıların, Meşhed ziyareti başta olmak üzere çeşitli hediyeler kazandığı program toplu halde Ferec Duası'nın okunmasıyla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.