Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

NATO'nun Suriye Raporu

Kuzey Atlantik Paktı NATO?nun raporuna göre Suriyelilerin % 70?inin Suriye devleti ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esad?ı desteklediklerini ortaya çıkardı. 

04 Haziran 2013
NATO'nun Suriye Raporu

Amerikalı World Tribün gazetesinin yayınladığı rapora göre, verilerini batılı aktivist ve uluslararası örgütlerden toplayan pakt, Suriyelilerin % 70’inin Suriye'deki rejimi ve Cumhurbaşkanı Esad’ı desteklediklerini, % 20’sinin tarafsız, % 10’unun ise silahlı muhalefeti desteklediklerini söyledi.

Rapor, Suriye’deki krizin üzerinden 2 yıldan fazla bir zaman geçmesinin ardından, kamu dengelerinin Suriye'deki rejim çıkarına değişmeye başladığını ifade etti.

Bu arada, NATO raporundan gelen verilerle ilgili bilgi sahibi batılı bir kaynak, halkın savaştan yorulduğunu, Suriyelilerin de Başkanla işbirliğinden dolayı Esad’ın bu savaşı temel bir şekilde kazandığını ifade etti.

Rapor, Suriyelilerin terörist Kaide örgütünün ülkelerine yönelik kontrol riski tehlikesini idrak ettiklerini belirterek, geriye kalanların ise Katar ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen yabancı savaşçılar olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.