Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad'ın Devrilmesi İsrail'in Lehine

İsrail Stratejik İlişkiler Bakanı Yuval Steinitz, Suriye'de Beşşar Esad yönetiminin devrilmesinin İsrail'in lehine olacağını söyledi. 

22 Mayıs 2013
Esad'ın Devrilmesi İsrail'in Lehine

Rusya'nın Suriye'ye S-300 füzelerini vermesi ve Suriye'deki son gelişmeler, İsrail Meclisi Knesset'in Dışilişkiler ve Güvenlik Komisyonu'nda ele alındı. Komisyon üyeleri, Stratejik İlişkiler Bakanı Yuval Steinitz'in, İran ve Hizbullah'ı zayıflattığı için Suriye'de Beşşar Esed yönetiminin devrilmesinin İsrail'in lehine olacağı görüşünde ittifaka vardı.

Londra'da yayınlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre Suriye'nin Hizbullah'a gönderdiği füzeleri engellemek için kontrollerin artırılması çağrısında bulunana Steinitz, İsrail'in Suriye'deki olaylara müdahil olmaması gerektiğini ifade etti.

Steinitz "Esad'ın devrilmesi, İsrail'in lehinedir. Çünkü, şer ekseni olan İran ve Hizbullah, Esad'ın devrilişiyle ağır darbe alacak, zayıflayacak" dedi.

Barak'da "Esad Devrilmeli" Demişti

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın devrilmesinin, "çok olumlu" olacağını söyledi.

Barak, CNN'e yaptığı açıklamada, Esad'ın meşruiyetini kaybettiğini, devrilmesinin, "çok olumlu" olacağını kaydetti.

Ehud Barak, Esad'ın devrilmesinin, İran'ın bölgedeki etkisini azaltacağını, Lübnan'da ve Gazze'de İran'ın İsrail karşıtı temsilcilerinin mağdur olacağını belirterek, "Esad'ın devrilmesi... İran'a büyük bir darbe vuracak. Çok olumlu bir hadise olacak" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.