Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Selefilerden Nahda'ya Tehdit

Tunus'taki Selefiler Nahda hareketi liderliğindeki hükümete savaş ilan ederek, Nahda'yı ?zorbalar? şeklinde tanımladı. 

15 Mayıs 2013
Selefilerden Nahda'ya Tehdit

Tunus güvenlik güçleri tarafından aranmakta olan Tunus Selefi hareketi “Ensar el Şeria” lideri Ebu İyaz kod adlı Seyfullah ibn Hüseyin “kendilerini İslamcı sanan zorbalara, yaptığınız bu aptalca işler, sizi bir savaşa sürüklüyor. Sizin bu savaşınız bizim gençliğimize açtığınız savaş değil, gerçekte dine karşı açtığınız savaştır” dedi.

Ebu İyaz Tunus hükümetine karşı sert uyarısını şöyle sürdürdü:

“Siz bu aptalca politikaları sürdürmeniz durumunda sizi ne Amerika’nın desteği, ne Batı’nın desteği, ne de Cezayir, Türkiye ve Katar’ın desteği kurtaramaz. O zaman kılıçların seslerini işiteceksiniz. Size basitçe şunu hatırlatıyorum; bizim gençlerimiz İslam’ı savunmak için kendilerini Afganistan’da, Çeçenya’da, Bosna’da, Irak’ta, Somali ve Suriye’de feda ettiler. Onlar kendilerini din için Kairouan’da (Tunus) feda etmekte hiçbir zaman tereddüt etmeyeceklerdir.”

Tunus içişleri bakanı Lütfi Bin Ceddu geçen hafta yaptığı açıklamada, ölüm ve nefret kışkırtıcılığı yapan herkesin yargı önüne çıkarılacağını belirtirken, Ensar el Şeria hareketinin Menzel Bourghuiba kolu, İçişleri bakanlığında asılan resmi bayrağın indirilip yerine Selefilerin siyah bayrağının asılacağının sözünü verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.