Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dışişleri Bakanları Biraraya Gelecek

Türkiye, Azerbaycan ve İran dışişleri bakanlarının üçüncü toplantısı yakında Türkiye?de yapılacak. 

04 Mayıs 2013
Dışişleri Bakanları Biraraya Gelecek

28 Kasım 2012’de Erzurum’da düzenlenmesi planlanan ve katılımcı bakanların programlarının yoğunluğu nedeniyle ertelenen toplantının yapılacağı tarihin yakın günlerde netleşeceği bildirildi. Toplantıda daha önce Urumiye (İran) ve Nahçıvan’da yapılan toplantılarda alınan kararların gözden geçirilmesi bekleniyor.

Türkiye, Azerbaycan ve İran dışişleri bakanlarının üçüncü toplantısı yakında Türkiye’de yapılacak. 28 Kasım 2012’de Erzurum’da düzenlenmesi planlanan ve katılımcı bakanların programlarının yoğunluğu nedeniyle ertelenen toplantının yapılacağı tarihin yakın günlerde netleşeceği bildirildi. Toplantıda daha önce Urumiye (İran) ve Nahçıvan’da yapılan toplantılarda alınan kararların gözden geçirilmesi bekleniyor.

Toplantıda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Memmedyarov, toplantı tarihinin daha önce birkaç kez belirlenmesine rağmen bakanların programları dolayısıyla her defasında ertelendiğini belirterek "Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu önümüzdeki günlerde toplantı için bir tarih önerecek. Azerbaycan toplantıya hazır. Toplantıda, genel olarak, bölgesel konular görüşülecek. Bu çok yararlı ve önemli bir toplantı" diye kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.