Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Pakayin: Ticari Hacmimiz Büyüyor

İran'ın Bakü Büyükelçisi Muhsin Pakayin, "Azerbaycan, İran ile iyi ilişkiler içerisinde. İki ülke üst düzey yetkilileri arasında yakın ilişkiler var" şeklinde bir açıklamada bulundu. 

27 Nisan 2013
Pakayin: Ticari Hacmimiz Büyüyor

SalamNews'un yaptığı habere göre, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştiğini ifade eden Pakayin, "2013 yılında yüzde 21 artış gözlemlendi. Transit, enerji ve ticari alanlarda işbirliğinin gelişimi için belirli programlar gerçekleştirmekteyiz. Azerbaycanlı işadamlarını Araz Serbest Ticaret Bölgesi'ne davet ettik. Gence'ye gerçekleştireceğim ziyaret kapsamında Azerbaycan-İran illeri için işbirliğinin zemini araştırılacak. Gezvin-Reşt-Astara Demiryolu Hattı projesinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. Söz konusu proje, Azerbaycan'ın, Basra Körfezi'ne demiryolu hattıyla açılması açısından oldukça güzel bir projedir" dedi.

Gümrük ilişkilerinin de normal düzeyde olduğunu ifade eden Pakayin, "Vatandaşlarımızın karşılıklı giriş-çıkış yapmaları için gereken ortam oluşturulmaktadır. Sınır kapılarının mesai saatlerini 12 saate kadar arttırdık. Turizm ve sağlık alanlarında işbirliğimiz sürüyor. Tedavi amaçlı ziyaret sayısı artmaktadır. Yılsonuna kadar 1 milyon Azerbaycan vatandaşının İran'ı ziyaret etmesi bekleniyor" dedi.

Azerbaycan-İran İlişkileri, Azerbaycan-İsrail İlişkilerinden Daha İyi

Pakayin, "İran ile Azerbaycan'ın, İsrail konusundaki tutumu aynı. Azerbaycan-İran ilişkileri, Azerbaycan-İsrail ilişkilerinden daha iyi" şeklinde bir açıklamada bulundu.

SalamNews'un yaptığı habere göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı'nın İsrail ziyaretini değerlendiren Pakayin şöyle konuştu:

"Bu, Azerbaycan'ın hem iç, hem de dış politikasıdır. İran olarak buna karışamayız. Azerbaycan-İran ilişkileri tarih boyunca hızlı bir şekilde gelişti. İran, bölgesel konularda şimdi de Azerbaycan'ın yanında.

Azerbaycan ile İran'ın, Suriye konusundaki tutumu aynı. Her iki ülke, Suriye'de barışın sağlanmasına yönelik çaba sarf ediyor. İstikrarın sağlanması uzun bir süreç olsa da, adaletin yerini bulacağına inanıyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.