Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya'dan BM'ye Tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, BM Sekretaryasının Suriye?de kimyasal silah incelenmesine yaklaşımının siyasi bir yaklaşım olduğunu ifade etti. 

27 Nisan 2013
Rusya'dan BM'ye Tepki

Rusya Federasyonu Dışişleri Sözcüsü Lukaşeviç, Suriye’de uygulanması önerilen denetim şemasının, geçen yüzyılın sonunda Irak’ta uygulanan şemanın bir benzeri olduğunu, ancak o dönemde Irak, Suriye’den farklı olarak, BM Güvenlik Konseyi’nin yaptırımları altında bulunduğunu ifade etti.

Lukaşeviç, "BM Sekretaryası’nın olaya böyle bir yaklaşımı, siyasi yaklaşım sergilemek anlamına geliyor. Neticede 19 Mart’ta Halep yakınlarında çıkan somut bir olayın incelenmesi durduruldu. BM Sekretaryası’nın Suriye krizinde zehirli maddelerin kullanılmasını önlemek yönünde atılacak somut adımlar için kaygılanması yerine neden bağımsız bir devlet olan Suriye’de rejimi değiştirmeye uğraşanlara uymayı tercih ettiğini anlamak zor” dedi.

Moskova, birkaç hafta önce de bazı ülkelerin baskısı altında kalan BM Sekreteryası’nın, Suriye’de mart ayında kullanılan kimyasal silah konusunda bilgilerin incelenmesini fiilen baltaladığını düşündüğünü ifade etmişti. Halep'teki bombalamada teröristlerin kimyasal silah kullandığı işaretleri ortadaydı.

Suriye yönetimi kimyasal iddialarını reddetti

Suriyeli yetkililer, muhalefete karşı kimyasal silah kullanıldığı iddiaları reddederek bu tür radikal yöntemlere ihtiyaç duyulmadığını dile getirdi.

Haber geçen AP ajansı, ismini açıklamak istemeyen Suriye hükümeti temsilcilerinden birinin, “Rejim, sahip olsa bile, kimyasal silahı hiçbir zaman kullanmadı ve asla da kullanmayacak” sözlerine yer verdi.

Hükümetin bir diğer temsilcisi olan Şarif Şihadi, Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığına dair ABD’nin iddialarının yalan olduğunu söyledi ve Irak’ın işgaliyle son bulan kimyasal silah iddialarıyla karşılaştırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.