Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan İçin İran'dan Yardım İstiyoruz

Lübnan?ın yeni Başbakanı Temmam Selam?ı ziyaret eden İran?ın Lübnan Büyükelçisi Kazanfer Ruknabadi, tebriklerini ileterek Lübnan halkının birliği ve huzuru için başarılar dilediler. 

09 Nisan 2013
Lübnan İçin İran'dan Yardım İstiyoruz

Temmam Selam ise İran’ın Lübnan için yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek “İran her zaman Lübnan halkının yanında yer almıştır. Milli birlik, huzur ve emniyetin hakim olması, direnişe tam destek önceliklerimizdir”diye konuştu.

“Direnişin bizim gözümüz üzerinde yeri vardır. Biz İran İslam Cumhuriyetinden bu hedeflerimize ulaşmak için yardımlarını bekliyoruz” diyen Lübnan’ın yeni Başbakanı, kendi hükümetinin ülkede seçim sürecini en iyi şekilde yönetme gibi ağır bir yük aldığını belirterek, herkesin uzlaştığı bir anayasanın önemine değinerek, istikrar, huzur ve emniyet olması için ülkedeki guruplar arasında birliğin önemini vurguladı.

Siyonistlere karşı mücadele veren direnişin her zaman tüm Lübnanlıların desteğine sahip olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayan Selam, İran’a Lübnan’ın çıkarları için yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerini yeniledi.

Lübnan parlamentosundaki 128 milletvekilinden 124’ünün desteğini alan yeni başbakan, 1952-1973 yıllarında birçok defa başbakanlık koltuğuna oturan Saib Sellam’ın oğlu.

Lübnan eski Başbakanı Necip Mikati ise ülkede yaşanan yeni seçim kanunu konusunda hükümet ortaklarıyla anlaşmazlığa düştüğünü belirterek, 22 Mart’ta istifa etmişti.

Seçimlerin 9 Haziran’da yapılması öngörülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.