Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mursi Geldi Ama..

Filistinliler 'Mısır'da Devrim oldu her şey değişecek' diye düşünürken Gazze'de kapılar bir türlü açılmadı.  

07 Nisan 2013
Mursi Geldi Ama..

Gazze'ye kapılarını açmayan, üstüne bir de tünelleri kapatan Mısır, tüm bunlar yetmezmiş gibi tünellerdeki geçişleri durdurmak amacıyla tünellere lağım suyu akıtmaya başladı.

Filistinliler bu manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor.
Tüm geçimlerini bu tüneller sayesinde temin eden ve sınır kapılarının kapanması halinde ablukayı bu tünellerle kırmaya çalışan Filistinlilerin çaresizliği gün geçtikçe büyüyor.

Gazze'deki ambargo devam ederken Mısır-Gazze sınırında yer alan Refah bölgesindeki tüneller, adeta halkın temel ihtiyaçlarını karşılayan bir sanayi bölgesi işlevi görüyor.

Filistinlilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli malzemelerin sevkıyatının yapıldığı tüneller, genişlikleri ve yükseklikleriyle dikkati çekiyor. Bu tünellerden gıda malzemesi, yakıt ve inşaat malzemelerinin yanı sıra buldozer gibi inşaat araçlarının da sevkıyatı yapılıyor.
Gıda, yakıt ve inşaat malzemelerinin her biri tünellerde açılan farklı bölmeler aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılırken, insanlar ise hastalık, düğün vb. durumlarda kendilerine ayrılan alanlardan Mısır'a geçiyor.
Kamyonet, jeep ve arkalarına eklenen römorklar aracılığıyla yapılan sevkıyatlar sırasında, Filistinliler birçok tehlikeyi de göze alıyor.

Gazze'nin doğusundaki bir tünelde geçtiğimiz hafta çöküntü meydana gelmesi sonucu bir Filistinlinin öldü, iki kişi de yaralandı.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanı Eşref el-Kudre, 'Nahal Oz' Yahudi yerleşim bölgesinin yakınlarında bulunan tünelin çökmesi sonucu Muhammed Ahmed es-Sarahi (21) isimli Filistinli'nin hayatını kaybettiğini ifade etti. Kudre, tünelin çökmesi nedeniyle yaralanan 2 Filistinli gencin tedavi amacıyla hastaneye nakledildiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.