Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah'sız Hükümet Kurulamaz

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan'da hiç bir hükümet Hizbullah hareketi katılmaksızın kurulmayacağını vurguladı. 

31 Mart 2013
Hizbullah'sız Hükümet Kurulamaz

Lübnan'da geçici hükümeti kurmakla görevlendirilen Necib Mikati, Hizbullah hareketine bağlı bakanları görevden alamadığı takdirde istifa etmesi gerektiğine yönelik başta Amerika olmak üzere bazı yabancı ülkelerin tavsiyelerini kabul ettiğine dair medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Mikati, Lübnan'da hiç bir hükümetin Hizbullah olmaksızın kurulmayacağının altını çizmek istediğini, bu gerçeği herkes çok iyi bildiğini vurguladı.

Mikati bir kez daha hükümetinin istifası, Lübnan'ın siyasi, iktisadi ve güvenlik gerçekleri üzerinde olumlu etkisi olduğunu ifade etti.

Hatırlatalım ki, Hizbullah liderliğindeki 8 Mart koalisyonunun 2011 yılında başbakanlığa aday gösterdiği ve o süreden bu yana Lübnan başbakanlığını Batı ve işbirlikçilerinin baskılarına rağmen yürüten Necib Mikati, Lübnan siyasi tarihinin tecrübe ettiği en tarafsız başbakan olarak nitelendiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.