Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Oğan: TBMM'de Gündeme Getireceğim

Iğdır milletvekilimiz Sinan Oğan, "Van-Erivan uçak seferlerinin başlatılması konusu, TBMM'de gündeme getireceğim" şeklinde bir açıklamada bulundu. 

18 Mart 2013
Oğan: TBMM'de Gündeme Getireceğim

2010'da Akdamar Kilisesi restore edilmiş ibadete açılmıştı. Ardından Ermenistan'dan Van'a turlar düzenlendi ve şimdi de Erivan-Van arasına uçuşlar konulması kararı alındı! Ermenistan medyasının verdiği habere göre Erivan-Van uçak seferlerinin ilki 3 Nisan’da yapılacak.

Hatırlatalım ki Ermenistan Anayasası'nda Türkiye'nin doğu illeri Ermenistan'ın olarak görülüyor. Ülkemizin sınırlarını tanımamak suretiyle topraklarımızın bir kısmında gözü olduğu ortada olan, Türk toprağı Karabağ'ı işgal altında tutan ve bu topraklarda soykırım ve tehcir uygulamış, ülkemize karşı soykırım hezeyanında bulunmaya devam eden Ermenistan'a karşı ABD emperyalizminin baskısı altında kardeşliğe yakışmayan bu adımlar, Karabağ'daki işgalin devamına katkı yapmaktan başka bir işe yaramıyor.

SalamNews'a konuşan Oğan, "Konu, benim girişimimle gündeme getirilecek. 19 Mart'ta meclisin sıradaki oturumu yapılacak. Ancak bazı nedenlerden dolayı müzakerelere katılamayacağım. 3 Nisan 2013 tarihinde açılacak Erivan-Van-Erivan doğrudan uçak seferleri konusunun, Nevruz Bayramı'ndan sonra TBMM'de müzakere edilmesi talebinde bulunacağım" dedi.

Bazı devletler Türkiye'yi, Ermenistan'ın önünde küçük düşürmeye çalışıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Siyasi Yenilenme ve Teknoloji Merkezi Başkanı siyaset bilimci Mübariz Ahmetoğlu, "ABD başka olmak üzere bazı devletler, Türkiye'yi Ermenistan'ın önünde küçük düşürmeye çalışıyor" şeklinde bir açıklamada bulundu.

SalamNews'un yaptığı habere göre, Ahmetoğlu şunları kaydetti: "Türkiye'nin ileri sürdüğü teklifler hiçbir zaman gerçekleşmiyor. Ermenistan'ın ise hatta akıl almaz tekliflerinin bile gerçekleştirilmesine büyük ödenekler tahsis ediliyor. Türkiye'nin ileri sürdüğü Ağdam-Şuşa-Laçin-Gorus (Ermenistan)-Nahçivan-Türkiye anayolunun inşası teklifi Ermeniler tarafından reddedildi. Halbuki bu, Ermenistan'ın ablukadan kurtulmasının yanı sıra Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Batıyla daha sıkı ilişki kurmasını sağlayan bir proje olacaktı. İşin ilginç yanı, Batının Ermenistan'a baskı yapmamasıdır."

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın, BM Kalkınma Programı Avrupa Ofisi'nin Slovakya'dan Türkiye'ye taşınmasına karşı kampanya başlattığını söyleyen Ahmetoğlu, "Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın, uluslararası teşkilatlar ve diğer devletlere gönderdiği başvuruyu kimse eleştirmedi" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.