Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Halkalı'da Nevruz: 21 Mart Perşembe

21 Mart Perşembe günü Ata Kültürünü Yaşatma Barış ve Dayanışma Derneği (ATA-DER) tarafından Nevruz Bayramı programı organize edilecek. 

17 Mart 2013
Halkalı'da Nevruz: 21 Mart Perşembe

Asya toplumlarında, İslam dünyasında, özellikle Türk dünyasında önemli bir yere sahip olan Nevruz Bayramı’na sayılı günler kaldı. Türkiye’de örnek programlara imza atan Caferiler için de Nevruz’un önemi şüphesiz çok büyük. Çünkü Alevi-Caferi inancına göre Nevruz günü Gadir Hum’un, yani İmam Ali’nin tahta çıktığı gün.

ATA-DER tarafından organize edilen Nevruz Bayramı kutlamaları, bu yıl da Aşura Merasimlerine ev sahipliği yapan alanda yapılacak.

Her yıl on binlerce insanın katıldığı, sevgi, birlik ve kardeşlik temelinde yaşadıkları Nevruz Bayramı kutlamalarına, bu yıl da büyük bir katılım bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.