Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İşgalciye UNESCO'dan Ödül

BM'nin Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO), Felix Houphouet-Boigny adına düzenlediği barış ödülü bu yıl Afrika'da barış ve istikrara yaptığı katkılardan dolayı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a verilecek. 

27 Şubat 2013
İşgalciye UNESCO'dan Ödül

UNESCO barış ödül komitesinden yapılan açıklamada, jürinin, ''özellikle Afrika halkıyla yaptığı dayanışma ve Mali'ye yönelik askeri müdahale yüzünden'' Fransa Cumhurbaşkanı François Hollanda'ı bu yılki ödüle layık görüldüğü belirtildi.

İlk defa 1989 yılından verilen ödüle layık görülen kişi veya kuruma ayrıca, 150 bin dolar para ödülü veriliyor.
UNESCO barış komitesi, ödülü töreninin ne zaman yapılacağını ise açıklamadı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 11 Ocak'ta ülkesinin Mali'ye asker göndermesine karar vermişti.

Mali'deki düzenli ordunun İslamcı militanlarla mücadelesine katkı veren yaklaşık 3 bin 500 Fransız askerinin önümüzdeki haftalar içinde kademeli olarak geri çekilmesi bekleniyor.

HEDEF URANYUM

Fransa'nın Mali'ye askeri operasyon düzenlemesinin asıl nedeninin, bu ülkedeki uranyum kaynakları olduğu ileri sürüldü. Bazı gözlemcilere göre, Fransız şirketi Areva, Nijer'deki uranyum kaynaklarının işletme haklarını 40 yıldır elinde bulunduruyordu.

Ancak Nijer hükümeti son zamanlarda önemli bir adım atarak uranyum madenlerini işletme hakkını Çin, Hindistan, İngiltere, Güney Afrika, ABD, Kanada ve Avustralya şirketlerine de verdi. Nijer'de uranyum işletme hakkını diğer ülkelerle paylaşmak zorunda kalan Fransa, Mali'de de aynı akıbetle karşılaşmamak için hemen harekete geçti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.