Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Zeyneb Türbesi'nde Protesto

Suriye'de kadın ve çocuklar, Hz. Zeyneb (sa)'in hareminde protesto gösterisi düzenlediler. 

18 Şubat 2013
Hz. Zeyneb Türbesi'nde Protesto

Kadınlar düzenledikleri gösteride, silahlı isyancıların kadın ve çocukları kaçırmalarını protesto ettiler.

Göstericiler, bazı ülkelerin Suriye olaylarına karışmasını ve BM'nin bütün bu olanlar karşısında susmasına sloganlarla tepki gösterdi.

Yüzlerce kadın, Hz. Zeyneb (sa)'in türbesinde toplanarak, teröristlerin bir an önce eylemlerine son vermesini, silahlı gruplara silah desteği sağlayan ülkelerin de bundan vazgeçmesini istedi.

Operasyonlar Sürüyor

Halep, İdlip, Cisr el-Şuğur ve Şam kırsalında çok sayıda silahlı isyancı ölü ve yaralı olarak ele geçirildi

Suriye Güvenlik güçleri Hacer el-Esved ve Sbeyna’da silahlı isyancıların toplanma merkezlerine yönelik düzenlediği nitelikli operasyonlarda aralarında Muhammed el-Mahmut ve Yasir Halil’in de bulunduğu çok sayıda silahlı isyancı öldürüldü, bazı silahlı isyancılar yaralandı.

Suriye Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda  Şam Kırsalı’nın Nebk Bölgesinde vatandaşlara karşı terör eylemlerinde kullandıkları silah ve cephaneleriyle birlikte silahlı isyancı grupları saflarında ölü ve yaralıların ele geçirilirken çok sayıda araçlarını imha etti.

Suriye Güvenlik güçlerinin yaptığı başka  operasyonlarda Yebrud’un batısındaki Rima çiftliklerinde çok sayıda silahlı isyancının ölü ve yaralı olarak düşürüldüğünü saldırılarında kullandıkları cinayet aletlerini de etkisiz hale getirdiklerini ifade etti.

Silahlı isyancılara yönelik operasyonlarını sürdüren Suriye Güvenlik güçleri Dareyya Kentinde aralarında keskin nişancıların da bulunduğu birçok silahlı isyancıyı  etkisiz hale getirdi.

Alali Semti, el-Şeyh bölgesi ve Seyyide Sekine Makamı civarında çok sayıda keskin nişancı silahlı isyancının öldürüldüğünü ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.