Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mofaz: 3. İntifada Eşiğindeyiz

Siyonist İsrail rejiminde eski başbakanlardan ve hali hazırda Kadima partisi lideri Şaol Mufaz, Filistinlilerin üçüncü bir intifada eşiğinde olduğunu söyledi.  

28 Aralık 2012
Mofaz: 3. İntifada Eşiğindeyiz

Daha önce de terör rejimi İsrail başbakanı Netenyahu'nun yardımcılığını da yapan Mufaz, yeni bir intifadaya yol açacak girişimlere asla müsamaha edilmemesi ve fırsat da verilmemesi gerektiğini söyledi.

Bu arada Olmert'te benzeri bir uyarıda bulundu. Batı Yaka'da üçüncü intifadanın başlayacağı konusunda Siyonist askeri ve siyasi liderleri uyaran Siyonist yetkililere Siyonist eski başbakan Ehud Olmert de katıldı. Filistinlilerin hayal kırıklığı yaşadığını belirten Olmert, Batı Yaka'da üçüncü intifadanın kapıda olduğunu söyledi.

Avukatlar Sendikası'nda yaptığı konuşmada Olmert, Batı Yaka'da giderek daha da karışık hale gelen durumun bu gidişle kontrol edilemeyecek noktaya geleceğini belirtti. Siyonist işgal ordusu da yaptığı açıklamada, muhtemel bir üçüncü intifadaya hazır olduklarını belirterek, son zamanlarda meydana gelen olayların üçüncü bir intifadaya sebep olabileceğini duyurmuştu.

Sekiz günlük savaşın ardından Siyonist işgal ordusunun amacına ulaşamadan ateşkes istemesi, ardından Filistin'in BM'de gözlemci devlet statüsüne kavuşması Batı Yaka halkını cesaretlendirirken, Siyonist işgal hükümetinin Batı Yaka ve Kudüs'te yüzlerce konut inşa etme kararı ve Filistin halkına baskılarını artırması Batı Yaka halkını yeni bir direnişin eşiğine getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.