Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Kongresi'nde Karabağ Kutlaması!

Ermenistan'ın işgali altında bulunan Karabağ'ın, ABD'de yapılan toplantıyla "Bağımsızlık kutlaması" yapılması, Ermeni lobisinin ABD'de ne kadar güçlü olduğunun da göstergesi. 

17 Aralık 2012
ABD Kongresi'nde Karabağ Kutlaması!

1915 olaylarının 100. yıldönümü için hazırlanan etkili Ermeni lobisi, geçen hafta içinde "Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığının kutlandığı" bir toplantıyı ABD Kongre çatısı altında yaptı. Toplantı, Senato'ya ait Russell Binası'nda gerçekleştirildi.

Böylece, ABD'de siyaseti önemli ölçüde belirleyen ve devletin para musluğunu elinde tutan Kongre'de ve üyelerin katılımıyla Azerbaycan'a ait bir bölgenin "bağımsızlık kutlaması" yapılmış oldu.

Toplantıya katılan ve sözde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı' olarak sunulan Karen Mirzoyan, Amerikan Kongresi'nin bazı üyelerine madalya taktı. Ocak ayından sonra ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olacak Ed Royce ile John Kerry'nin Dışişleri Bakanı olması durumunda Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olması beklenen Robert Menendez de aynı toplantıya katıldı.

Karen Mirzoyan'dan madalya alan Temsilciler Meclisi üyesi Brad Sherman, Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını kutladıklarını ve ABD'nin Dağlık Karabağ'a doğrudan yardım yapmasını gündeme getiren ilk temsilci olduğunu söyledi. Bir diğer Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff ise, Kongre'deki bazı ilgili komitelerin kilit üyelerine gönderdiği mektupta, ABD'den Azerbaycan'a askeri yardımlara son verilmesini istedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.