Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Azerbaycan İlişkileri Üst Seviyede

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmed Vahidi, Azerbaycan İHA?sının İran sınırlarında uçmasıyla ilgili sorulara net cevap verdi. 

12 Aralık 2012
İran Azerbaycan İlişkileri Üst Seviyede

İran ile Azerbaycan’ın ilişkileri en üst seviyede olduğunu vurgulayan Vahidi, kendisinde böyle bir bilginin olmadığını söyledi.

Meclisin açık oturumu çerçevesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmed Vahidi, ABD İHA’sı ile ilgili bir soru üzerine, Amerike’nın bu uçağın onlara ait olduğunu onayladığını ve sergiledikleri davranış bile bunu ispatladığını ifade etti.

Tuğgeneral Vahidi, ABD’nin Fars Körfezi’ndeki faaliyetlerine işaret ederek, İran’ın bölge dışı ülkelerin girişimlerine hassasiyet göstererek gerekli uyarıları zamanında vermesi gerektiğinin altını çizdi.

İran sınırları herhangi bir ülke tarafından ihlal edildiği zaman sorun çıkacağını konuşmasına ekleyen İran Savuna Bakanı, bu durumda İran gerekli uyarıları yaparak mektup bile göndereceğini belirtti.

Azerbaycan İHA’sının İran sınırlarında uçmasıyla ilgili bir soruya Ahmed Vahidi, bu konuda henüz bir bilgileri olmadığını dile getirdi ve İran ile Azerbaycan’ın ilişkileri en üst seviyede olduğunu kaydetti.

İran, Karabağ için yardıma hazır

Vahidi Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev ile görüşmesi sonrasında ''düşmanların, ortak tarih ve kültüre sahip İran ve Azerbaycan'ın arasını bozamayacağını'' belirterek şunları söylemişti:

''İki ülke önemli bir coğrafyada yer alıyor, bu da bölge ve dünya meseleleri hakkında fikir teatisinde bulunmayı gerekli kılıyor.

Düşmanlar, İran ve Azerbaycan ilişkilerini bozamayacak. Azerbaycan ordusunun kendi kendine yeterli düzeye gelmesi için gerekli yardıma da hazırız. İran İslam Cumhuriyeti, Karabağ sorununun halledilmesi için yardıma hazır''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.