Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kılıç: Onurlu Duruşun Adı İmam Hüseyin'dir

CAFERİDER Başkanı Sinan Kılıç Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada insanlığın aklında ve vicdanında İmam Hüseyin'in; zalime boyun eğmemenin, zulme karşı onurlu duruşun adı olduğunu söyledi. 

25 Kasım 2012
Kılıç: Onurlu Duruşun Adı İmam Hüseyin'dir

24 Kasım Cumartesi günü Halkalı Aşura Meydanı'nda yüz binler, Cem Tv ekranlarından milyonlar İmam Hüseyin yasında buluştu. Törende konuşan konuklar önemli mesajlar verdi.

CAFERİDER Başkanı Sinan Kılıç'ın konuşmasının tam metni:

"Ben sizin aranızda iki paha biçilmez emanet bırakıyorum: Biri Allah’ın kitabı diğeri itretim Ehl-i Beytimdir. Bu ikisine sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapmazsınız. Bu ikisi Kevser Havuzu'nun başında bana varıncaya kadar birbirlerinden ayrılmazlar."

Sahih-i Müslüm, Müsned-i Ahmed, ve daha bir çok muhaddis bu sözleri bu hadisi Hz. Peygamberden nakletmiştir.
Ne var ki ; Bedir’de, Uhud’da Hayber’de İslam'a kılıç çekenler ve onların soyları, cennet gençlerinin efendisi, arşın küpesi Hz. Peygamber’in öpmeye kıyamadığı ciğerparesi Hz. Hüseyin’in boğazını Kerbela’da kestiler. Ehl-i Beyt’in Peygamber Hanedanı'nın çocuklarını, kadınlarını esir ederek bu emanete ihanet ettiler.

İşte o günden beri insanlığın aklında ve vicdanında Hüseyin; zalime boyun eğmemenin, zulme karşı onurlu duruşun adı olmuştur.  Özgürlüğün sembolü, doğruluğun, dürüstlüğün, adaletin, cömertlik ve mertliğin temsilcisidir Hüseyin.
Ve yine o günden beri “yalnız sana inanır, yalnızca sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz” diyenler için her yer Kerbela her gün Aşura olmuştur.

Bu maksatla Caferider’in düzenlendiği Evrensel Aşura Matem Merasimine, Hz. Hüseyin’e yas tutmak, dedesi Hz. Peygamber Muhammed (s.a.a)’e tayizelerini sunmak üzere aramızda bulunarak bizleri onurlandıran; başta Türkiye Caferileri lideri sayın Selahattin Özgündüz’e, İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sayın Dr. Ali Laricani’ye, Irak Parlementosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Sayın Dr. Human Hamudi’ye Eski Adalet Bakanı Sayın Şevket Kazan'a, Eski Kültür Bakanı Sayın Namık Kemal Zeybek’e, Alevi Din Hizmetleri Başkanı Sayın Ali Yüce’ye, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcılarından Sayın Gürsel Tekin ve Sayın Erdoğan Toprak’a, Milliyetçi Haraket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’ya, Küçükçekmece Kaymakamı Sayın Orhan Öztürk’e, siyasi partilerden değerli milletvekillerine, belediye başkanlarına, bütün değerli protokol mensuplarına, Alevi canlara Hüseyin dostlarına,
teşrifleriniz için CAFERİDER adına şükranlarımızı sunuyorum.

Ve izininizle bu alanın hazırlanmasında katkılarından dolayı Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül’e,
Avcılar Belediye Başkanı Sayın Mustafa Değirmenci’ye, Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Hasan Akgül’e teşekkür ediyoruz.

Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye ve Çanakkale'den günümüze bütün şehitlerimiz selam olsun!

Lebbeyk Ya Hüseyin!"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.