Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

?ABD Askerleri Neden Mısır?da??

Mısırlı bazı milletvekilleri ülkedeki Amerikan askeri varlığının ve Sina?da yaşanan olayların sansür edildiğini açıkladı. 

12 Ekim 2012
?ABD Askerleri Neden Mısır?da??

 

Arap dünyasının etkili haber sitelerinden Muhit’in bildirdiğine göre Mısırlı politikacılardan Muhammed Ebu Hamid, ülkedeki Amerikan askeri varlığı ile Sina ile ilgili gelişmelerin sansür edilmesini eleştirerek bunların her ikisinin de ülkenin ulusal güvenliği ile alakalı olduğunu söyledi”
 
Mısır’da Amerikan askeri varlığına ilişkin ciddi delillerin olduğunu belirten Ebu Hamid, “Amerikan ordusuna bağlı bir şirkete mensup kaynakların verdiği bilgilere göre bu şirket, Mısır’daki Amerikan hava kuvvetlerine bağlı birliklere lojistik sağlamak için Amerikan ordusuyla 95 milyon Dolarlık bir anlaşma yapmış” dedi.
 
Mısır’dan yayın yapan bir televizyon kanalına demeç veren Muhammed Ebu Hamid, “Yetkililer, Amerikan güçlerinin Mısır’da bulunuş gerekçesi ve bunların sayısı konusunda halka açıklamada bulunmalıdır. Yetkililer, Pentagon’un Mısır’da neyin peşinde olduğunu açıklamalıdır. Çünkü Amerikan güçleri halkın bilgisi dışında ülkemizde bulunmaktadır” dedi.
 
Söz konusu şirketin Amerikan ordusuyla 2012 yılının mart ayında anlaşma imzaladığını belirten Muhammed Ebu Hamid, anlaşmanın imzalandığı tarihte henüz Anayasa Mahkemesi’nin parlamentoyu  feshetme kararını vermediğine dikkat çekti.
 
Gelecek ay Mısır’daki Amerikan askeri varlığı konusunda araştırma yapmak üzere Amerika’ya gitmeyi düşündüğünü belirten milletvekili Muhammed Ebu Hamid, ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim sırasında Muhammed Mursi’yi desteklediğine ilişkin iddiaları da araştıracağını söyledi.
 
Ebu Hamid, “Cumhuriyetçi Başkan Adayı Mit Romney, Barack Obama’yı Mısır seçimlerinin ikinci turunda Muhammed Mursi’ye yardım etmekle suçladı. Eğer bu iddia doğruysa hem içeride hukuk yoluyla hem de dışarıda uluslar arası hukuk çerçevesinde Muhammed Mursi aleyhine dava açacağım” diye konuştu.
 
Elli bin Gazzeli Mısır vatandaşlığına alındı
 
Mısırlı yetkililer, Gazze’de yaşayan 50 bin Filistinlinin son birkaç ay içerisinde Mısır vatandaşlığına alındığını açıkladı.
 
Mısır’da yayımlanan el-Vatan gazetesine demeç veren Mısırlı bir güvenlik yetkilisi, içişleri bakanlığına Yüksek İdare Mahkemesinin anneleri Mısırlı olan tüm Filistinlilerin kayıtsız şartsız vatandaşlığa kabul edilmesi yönündeki kararını uygulaması yönünde talimat verildiğini açıkladı.
 
Mısır’daki 25 Ocak devriminden sonra Mısır vatandaşlığına kabul edilen Filistinli sayısında benzersiz bir artış olduğunun kaydedildiği haberde, Mısır’ın Ürdün’den sonra Filistinlilere en çok vatandaşlık veren ülke olduğu bildirildi.
 
Mısır vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunan 35 bin Filistinlinin müracaatlarının incelenmekte olduğunu belirten Mısırlı yetkili, 2013 yılı başlarına kadar Mısır vatandaşlığına geçen Filistinli sayısının 100 bine ulaşacağını söyledi.
 
Mısır yönetimi 2004 yılında aldığı bir kararla anneleri Mısırlı olan herkese vatandaşlık verirken, 1965 yılında Filistinlilerin kimliğinin korunması gerekçesiyle Arap Birliği tarafından alınan karara dayanarak Filistinlileri istisna ediyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.