Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Libya'ya Operasyon Hazırlığında

Amerikan güvenlik güçlerinin Libyalı yetkililerin de iş birliği ile bu ülkedeki silahlı gruplara yönelik operasyonlar yapmaya hazırlandığı bildirildi. 

03 Ekim 2012
ABD Libya'ya Operasyon Hazırlığında

New York Times gazetesine açıklamada bulunan Amerikan güvenlik yetkilileri, Obama yönetiminin Bingazi’deki Amerikan elçiliğine saldıran silahlı gruplara yönelik misillemede bulunma kararı aldığını belirtti.

Gazeteye açıklamada bulunan güvenlik yetkilileri, ABD savunma bakanlığına bağlı özel kuvvetlerin Libya’daki CIA görevlileri ve Libya yetkilileriyle koordineli bir şekilde Libya’daki milis gruplara operasyon düzenlemek için hazır olduğunu ve Başkan Obama’nın talimatını beklediğini ifade etti.

Güvenlik yetkilileri, Amerikan konsolosluğuna yapılan saldırının faillerine veya onlarla işbirliği yapanlara yönelik operasyonun bu kişileri öldürmek veya yakalamak şeklinde gerçekleştirileceğini söyledi.

New York Times gazetesi, Pentagon ve CIA’nın kuzey Afrika ülkelerinde etkin olan Ensaru’ş- Şeria adlı el-Kaide bağlantılı örgütün 12 üyesini hedef listesine aldığını bildirdi.

Amerika’nın Libya’daki operasyonlarının insansız hava araçlarıyla veya özel kuvvetlerle yapılacağı ve tıpkı Usame bin Ladin’e yapılan operasyonda Pakistan istihbaratıyla işbirliği yapıldığı gibi Libya’daki operasyonlarda da Libya güvenlik yetkilileriyle işbirliği yapılacağı açıklandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.