Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mursi'ye: İsrail'le İlişkileri Geliştir

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, New York'ta bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştü. 

25 Eylul 2012
Mursi'ye: İsrail'le İlişkileri Geliştir

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM Genel Kurulu 67'inci dönem toplantıları için New York'ta bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştü.

Waldorf Astoria Oteli'nde yapılan görüşme, ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'nin protestocuların baskınına uğramasının ardından ABD ile Mısır arasındaki en üst düzey görüşme olması bakımından önem taşıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Amerikan diplomatik temsilciliklerinin güvenliğinin sağlanmasının taşıdığı önem üzerinde özellikle durulduğu görüşmede, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, büyükelçilik güvenliğinin ''Mısır'ın görevi ve sorumluluğu'' olduğunu teyit etti.

Yetkili, Mursi'nin, büyükelçiliğe saldırının ilk zamanlarında olaylara tepki vermede yavaş kalmakla eleştirilse de Mısır yönetiminin büyükelçiliğin korunması konusunda daha sonra hızlı bir şekilde profesyonel ve etkili adımlar attığını söyledi.

Clinton ve Mursi görüşmede ayrıca, Sina Yarımadası'nda güvenliğin geliştirilmesi ve Mısır ekonomisine yardım edilmesi gibi hususları ele aldı.
Görüşmede Clinton, Mısır'ın, komşusu İsrail ile iletişimini güçlendirmesi gereğine de vurgu yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.