Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Parseller'de Hz. Masume (sa) Coşkusu (Foto)

Hz. Masume (sa), doğum günü münasebetiyle Parseller Hz. Rasul-i Ekrem Camii'nde Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bölgelerarası düzenlenen programla anıldı. 

17 Eylul 2012
Parseller'de Hz. Masume (sa) Coşkusu (Foto)

Sunuculuğunu Zehra Ana İmam Zeynelabidin Camii gençliğinden Gülfidan Ertik’in yaptığı program, Güneşli Ehlibeyt Camii’nden Songül Ayaztekin’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Zehra Ana İlim ve Eğitim Merkezi mesul müdüresi ve Parseller Hz. Rasul-i Ekrem Camii’nden Masume İlter, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. İlter, Hz. Masume (sa)’nin neden Kum’a gittiği, Abbasi halifesi Memun’un zulümleri ve Hz. Masume (sa)’nin hayatından kısaca bahsetti

İlter’in ardından Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meftune Atam, dernek adına konuşmasını yaptı. Atam, gençlik ve teşkilatlanmanın öneminden bahsettiği konuşmasında, Zehra Ana olarak gençlik kollarına destek verilmesini istedi. Atam, ayrıca Peygamber Efendimize hakaret edilen filmi de telin ederek şiddetle kınadı.

Daha sonra Zehra Ana İmam Zeynelabidin Camii gençliğinden Zehra Mehtap Demirtaş “Hz. Masume (sa)” adlı şiiri okudu.

Şiirin ardından Zehra Ana Zeynebiye Gençlik Komitesi “Güller Açmasa da” adlı ezgiyi seslendirdi.

Zehra Ana Güneşli Ehlibeyt Camii Gençleri, hazırladıkları “Hz. Masume (sa)’nin Şifası” adlı tiyatrolarını sergilerdiler.

Zehra Ana İmam Zeynelabidin Camii Gençlik Temsilcisi Şebnem Solhan “Gelin Birlik Olalım” adlı ilahiyi seslendirdi.

Son olarak Zehra Ana Zeynebiye Gençlik Komitesi, hazırlamış olduğu tiyatroyu sergiledikten sonra, verilen ikramlarla programı sonlandırmış oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.