Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Batı, Suriye?de Siyasi Çözüme Yatkın

Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkanı Heysem Menna, Batı?nın Suriye krizinin siyasi yollarla çözümü yönünde eğilim gösterdiğini söyledi. 

16 Eylul 2012
Batı, Suriye?de Siyasi Çözüme Yatkın

Breakingnews’in haberine göre Suriye’nin en önemli muhalif gruplarından Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkanı Heysem Menna, Batı’nın bir süredir İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey adlı muhalif örgüte karşı mesafeli durmaya başladığını belirterek Batı’da da artık sorunun siyasi çözümü yönünde bir görüş oluşmaya başladığını söyledi.

“Batı artık Suriye’ye müdahale düşüncesinden vazgeçmelidir; çünkü askeri çözüm tüm tarafların zararınadır” diyen Heysem Menna, bazı ülkeler tarafından kiralanan grupların Suriye sorununda oynadıkları role dikkat çekerek sorunun siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye’deki krizin başından beri dış müdahaleye, silahlı mücadeleye ve taifeciliğe karşı tutumuyla bilinene Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkanı Heysem Menna, Suriye’de silah ve şiddet yoluyla demokratik değişim sağlanamayacağını vurgulayarak barışçı çözüm için mücadele edilmesi gerektiğini savundu.

Suriye’deki gerçeklerin çarpıtıldığını belirten Menna, “Bazı ülkeler, Suriye’de krizi tırmandırmak için büyük masraflar yaptılar, bazı grupları kendi çıkarları yönünde kullandılar. Yabancılardan yardım alıp onların destek ve himayesini kazanmak devrim değil, devrim karşıtlığıdır” diye konuştu.

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Caşerine Ashton, geçtiğimiz hafta mevcut muhalif grupların Şam yönetiminin alternatifi olamayacağını belirterek BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin çözüm girişimini desteklediklerini açıklamıştı.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.