Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İstanbul'da Dini Liderler Zirvesi (Foto)

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) ve Marmara Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Enstitüsü işbirliği ile Etiler'deki Le Meridien Otel'de düzenlenen toplantıya, 19 ülkeden Müslüman ve Hristiyan toplulukların liderleri, akademisyenler ve uzmanlar katıldı. 

10 Eylul 2012
İstanbul'da Dini Liderler Zirvesi (Foto)

Konferansın ilk gününde ''Arap Uyanışı ve Yeni Orta Doğu'da Müslüman-Hristiyan ilişkileri'' masaya yatırıldı; ''Orta Doğu'da Dini Çoğulculuk ve Bir Arada Yaşama Kültürü'' başlıklı çalıştay basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Konferansın ikinci gününde ise ''Dini ve Ulusal Kimlikler, Aidiyet ve Müslüman-Hristiyan İlişkileri'' ve ''Sosyal Değişim ve Dini Liderlik'' çalıştayı yapıldı.

Konferansın ikinci gününe, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç ile birlikte katılan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Dini ve Ulusal Kimlikler, Aidiyet ve Müslüman-Hristiyan İlişkileri çalıştayında yaptığı konuşmada dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen dini temsilcilere önemli mesajlar verdi.

Özgündüz'ün konuşmasının tam metni sitemizden yayınlanacaktır.

Konferansta Irak Şii Vakfı Başkanı Seyyid Salih Al Haydari, Irak Sünni Vakfı Başkanı Ahmad Abdulghaffur Al Samarrai, Dinler ve Mezhepler Üniversitesi Başkanı, İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu Takrip bölüm başkanlarından, Dünya Ehlibeyt Kurultayı Yönetim Kurulu üyesi Hüccetü’l İslam ve'l Muslimin Dr. Seyyid Ebulhasan Nevvab ve diğer katılımcılarla sohbet eden Özgündüz,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından Arkeoloji Müzesi'nin bahçesinde misafirler onuruna verilen akşam yemeğine iştirak etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yemekte birlik ve beraberlik üzerine samimi, içten ve herkesi özeleştiri yapmaya davet eden konuşması katılımcılar tarafından takdirler karşılandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.