Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Siz Yıkın, Biz Kuralım

Suriyeli muhaliflerden Besma Kodmani, Fransa?nın önerisiyle gündeme gelen geçiş hükümetinin kurulması için dışarıdan askeri müdahale yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.  

01 Eylul 2012
Siz Yıkın, Biz Kuralım

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı muhalif örgütten istifa eden Suriyeli akademisyen Besma Kodmani, Suriye muhalefetinin geçiş hükümeti kurabilmesi için yabancı güçlerin koruması altında bir tampon bölge oluşturulması gerektiğini söyledi.

Besma Kodmani Reuters'e yaptığı açıklamasında, geçiş hükümetinin Suriye içerisinde kurulması  ve hükümette Suriye'deki tüm tarafların temsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Kodmani, uluslararası güçlerin desteği ve tampon bölge oluşturulmaksızın geçiş hükümetinin Suriye içerisinde kurulmasının yanlış olduğunu belirtti.

Kodmani "Suriye muhalefeti, yabancı güçlerin desteğiyle oluşturulacak bir tampon bölgesinde üç ay içerisinde geçiş hükümetini kurabilir. Uluslararası toplumun ya uçuşa yasak bölge oluşturarak doğrudan ya da Özgür Suriye Ordusu'nu uçak savarlarla silahlandırmak suretiyle bu bölgeyi koruması zorunluluktur" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.