Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hatay'a 2. Nato Üssü

Hatay?ın Yayladağı ilçesi sınırlarında bulunan ve Türkiye Suriye sınırının sıfır noktasında yer alan faal olmayan volkanik dağ olma özelliğini bulunan Cebel-i Akra (Keldağ) zirvesine yeni bir radar üssü yapılıyor. 

31 Ağustos 2012
Hatay'a 2. Nato Üssü

2006 yılında Amanos dağlarında yine Nato tarafından Kisecik mevkisinde kurulan uydu sistemli radar üssü tam kapasite ile çalışmaya devam ederken bu kez sınırın sıfır noktasına ikinci bir radar üssü kurulmasına başlandı.

Hedef Ortadoğu
Antik adı Silpiyus Dağı olup, yerel halk tarafından Cebel-i Akra olarak bilinen Akdeniz'in güneydoğu köşesinde hemen deniz kıyısından yükselen 1740 metre yüksekliğindeki Keldağ, Hatay hava koridorunun sıfır noktasında olması, İskenderun Körfezi ve Domuz Burnu'na hakim yapısı, başta Suriye ve Kıbrıs olmak üzere Ortadoğu ülkelerini kuş bakışı çok net görebilmesi gibi stratejik konuma sahip aynı zamanda Suriye'nin Keseb kentinin ise hemen üstünde bulunuyor.

1 ay önce zirveye gidecek yolun yapımıyla çalışmalarına start verilen radar üssünün 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor. 2005-2006 yıllarında yine Hatay Kisecik köyü mevkisine Nato tarafından yaptırılan uydu sistemli radar üssü o dönemde Amerikan radar üssü olarak gündeme gelmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.