Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CABİR'den Kudüs Günü Kararı

Dünya Caferi Alimler Birliği CABİR gerçekleştirdiği toplantıda Dünya Kudüs Günü'nü gündemine taşıdı. 

15 Ağustos 2012
CABİR'den Kudüs Günü Kararı

Her Ramazan ayının son cumasında gerçekleştirilen Kudüs Günü, dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anılacak. Ülkemizdeki en görkemli törene İmam Cafer-i Sadık Camii evsahipliği yapacak.

Bu yılki kutlamaların önemine vurgu yapan CABİR yönetim kurulu, dünya barışını bozan Siyonist rejim İsrail'e karşı güçlü bir mesaj vermek için İstanbul'daki Ehlibeyt mescitlerinin Zeytinburnu'ndaki İmam Cafer-i Sadık Camii'nde toplanmasını ve Cuma Namazı'nın burada kılınmasını kararlaştırdı.

17 Ağustos Cuma günü Zeytinburnu Sümer Mahallesi'ndeki İmam Cafer-i Sadık Camii'nde gerçekleştirilecek Kudüs Günü anmasına İstanbul'daki Ehlibeyt mescitlerinden katılımın büyük olması bekleniyor.

H. Mehmet Tahan'ın katkılarıyla inşaası tamamlanan, altıncı İmamımızın adıyla müzeyyen olan Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii, geçtiğimiz yıl ibadete açılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.