Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şenliklerde Eren Erdem Rüzgarı (Foto)

Şenlik Tertip Komitesi tarafından organize edilen "Zeynebiye'de Ramazan Şenlikleri", 01 Ağustos Çarşamba günü Araştırmacı-Yazar Eren Erdem'i konuk etti. 

02 Ağustos 2012
Şenliklerde Eren Erdem Rüzgarı (Foto)

Rebeze Kültür Evi kurucularından araştırmacı-yazar Eren Erdem, konuk olarak katıldığı "Zeynebiye'de Ramazan Şenlikleri" programında büyük ilgi gördü.

Konuşmasına emperyalizm ve tanımıyla başlayan Erdem, Amerika'yla emperyalizmi bir tutmamak gerektiğini belirterek, Amerika'ya her karşı olan, emperyalizme karşı değildir dedi. Emperyalizmin başlı başına bir felsefesi, ekonomisi ve hatta dini olduğunu söyleyen Erdem, bu dinin sokaktan, sosyal ve siyasal hayattan elini eteğini çekmiş, kendisini caminin içine kilitlemiş bir anlayışı olduğunu ve tüketime dayalı bir felsefesi olduğunu söyledi.

Erdem'in konuşmalarından kısa notlar:

"Kerbela'da, Yezid'in zorba, zalim, hilebaz askerlerinin önünde bedenini davanın siperine dönüştüren kim ise, bugün de o davayı sürdürenler, yeryüzünün mazlumlarının savunucularıdır."

"Taberi'nin tarih kitabının 3. cildinde, Uhut'ta kayaların arkasına saklananların isimleri yazar, işte o gün kayaların arkasına saklananlar, bugün onlar yeryüzünde fitne ve bozgunculuğun başını çekmektedirler."

"Eğer bir din, yetimi korumuyor, yetimi gözetmiyorsa afyondur."

"Alevinin elinden yemek yenmez diyenler, Amerikalıların elinden iftar açıyor, bu kadar riyakarlık olmaz."

"Gazze bombardıman altındayken, içi helyum gazıyla doldurulmuş bir balon misali zaman kazanmaya çalışıp, Suriye'de emperyalizm ve İsrail'in güdümündeki bir takım terör grupları teyakkuz halinde diye Esad'a akşama kadar manifesto ve bildiri çeken bir zihniyetin samimiyetsiz olduğuna iman ederiz ve biz bu imanımızla hareket ederiz."

"Modernizm uyandı, baktılar ki ordularına karşı "Allah Allah" diye saldıranlara karşı birşey yapamıyor, artık batının orduları "Allah Allah" nidaları atıyor."

"Eğer İslam davasının öncüsünün kim olduğunu doğru tespit edemezsek, mazlumdan mı egemenden mi yana olduğumuzu doğru göremeyiz."

"Özgür Suriye Ordusu ABD'ye liste sunuyor şu kadar liste ve altı milyon dolar maaşa ihtiyacımız var, askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için diyor. Firavun'un kalbinden silah ve maaş dilenerek İslam devrimi yapılmaz. İslam Devrimi Firavun'a karşı yapılır, Firavun'la yapılmaz."

"Nato atına binerek Osmanlı kılıcı sallanmaz."

Konuşmasının sonunda izleyicilerden büyük alkış alan Erdem, daha sonra izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Programın sonrasında Erdem, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'le bir süre sohbet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.