Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mülteci Kampında Yine Olay: 45 Yaralı

İslahiye?deki Suriyeli mültecilerin kaldığı kampında yaşanan olaylarda 40 aracın tahrip edildiği 45 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

22 Temmuz 2012
Mülteci Kampında Yine Olay: 45 Yaralı

YDH’ya açıklamada bulunan yerel kaynaklar, olayların Cebel-i Zaviye’den gelen mültecilerle kampa daha sonradan yerleştirilen Türkmen kökenli mülteciler arasında başladığını bildirdi.

Cebel-i Zaviye’den gelen mültecilerin İslahiye mülteci kampında öteden beri hakimiyet kurmaya çalıştıklarını belirten yerel kaynaklar, bugün küçük sebeplerle başlayan hakimiyet kavgasının büyük bir çatışmaya döndüğünü ifade etti.

Suriyeli mültecilerin kavgayı yatıştırmaya çalışan güvenlik güçlerine saldırdığını belirten görgü tanıkları, askere yapılan saldırı üzerine kamp yakınlarındaki TOKİ konutlarından yerli halkın da güvenlik güçlerini korumak için olaya müdahale ettiğini açıkladı.

Suriyeli mültecilerin bazı güvenlik güçlerini rehin aldığı bildirilirken, mültecilerin saldırıları sonucu Kızılay’a ait araçların da bulunduğu yaklaşık 40 aracın tahrip edildiği, yaşanan olaylarda 45 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Haberin hazırlandığı saatlerde kamptaki çatışmanın yatıştığı ancak gerginliğin sürdüğü belirtilirken İslahiye mülteci kampında elektrik ve suyun kesildiği ifade edildi.

Öte yandan Suriye İhvan-ı Müslimin örgütüne ait resmi twitter hesabından yapılan açıklamada Türkiye’deki Suriyeli mülteci kampların su ve elektrik verilmediği öne sürüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.