Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye?de Suudi Bir Albay Yakalandı

Suriye güvenlik yetkilileri, daha önce Suudi Arabistan?ın Şam büyükelçiliğinde görev yapan bir albayın yakalandığını açıkladı. 

18 Temmuz 2012
Suriye?de Suudi Bir Albay Yakalandı

Fars haber ajansı, Suriye’den yayın yapan Dampress adlı haber sitesini kaynak göstererek yayımladığı haberinde Nasır el-Ureyfi adlı Suudi Arabistanlı albayın 4 ay önce Humus kentinde tutuklandığını belirterek, Suudi albayın itiraflarının çok yakında yayımlanacağını duyurdu.

Haberde Suudi Albay Ureyfi’nin daha önce Suudi Arabistan’ın Şam büyükelçiliğinde görev yaptığı ve görev süresinin 2009 yılında bittiği belirtildi.

Dampress, Suudi albayın çocuklarının eğitimini gerekçe göstererek Suriye’de kaldığını ve Hums kentinde ikamet ettiğini bildirdi.

Suudi albayın itiraflarının çok yakında Suriye televizyonu tarafından yayımlanacağı bildirilirken Suriye güvenlik kaynakları, son yapılan operasyonlarda Şam’da 427 teröristin yakalandığını açıkladı.

Avrupalı İstihbaratçılar İçin Arabuluculuk

Bir Arap ülkesinin Şam yakınlarında tutuklanan Avrupalı iki istihbaratçının serbest bırakılması için arabuluculuk girişimi başlattığı öne sürüldü.

Filsitin’de yayımlanan haftalık el-Menar gazetesi, üst düzey güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Suriye’ye komşu olan bir Arap ülkesinin, Şam yakınlarında ele geçirilen iki Avrupalı istihbaratçının serbest bırakılması için girişim başlattığını duyurdu.

Gazeteye açıklamada bulunan güvenlik kaynağı, söz konusu Arap ülkesinin tutuklanan Avrupalı iki istihbaratçının serbest bırakılması için arabuluculuk yapmak amacıyla Suriyeli yetkililerle temasta olduğunu söyledi.

Avrupalı iki istihbaratçının iki hafta önce başkent Şam yakınlarında tutuklandığı ve söz konusu kişilerle birlikte bazı hassas ve stratejik bölgelerin krokilerinin yanı sıra gelişmiş iletişim araçları ve kişisel silahların da ele geçirildiği bildirildi.

Avrupalı istihbaratçıların Suriye güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği bir evde yakalandıkları ve terörist eylemler düzenlemeye çalışmakla suçlandıkları bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.