Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya ABD'yi Yine Yalanladı

Rusya'nın Amerika'yla Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed sonrası üzerine görüşmeler yaptığı, üst düzey Rus yetkililer tarafından bir kez daha yalanlandı. 

05 Temmuz 2012
Rusya ABD'yi Yine Yalanladı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı SergeyRyabkov, bazı Batılı yetkililerin ve medya kuruluşlarının "Rusya, Amerika'yla Beşşar Esed sonrasını görüşüyor" şeklinde duyurduğu haberleri yalanladı.

Ryabkov, bugün Interfax haber ajansına yaptığı açıklamasında "Batı’nın, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'e siyasi sığınma hakkını vermesi için Rusya'yı ikna etme çabası içerisinde olduğu doğru değil. Amerika'yla Cumhurbaşkanı Esed'in geleceğini tartışmadık" dedi.

Riyabkov, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu konudaki tutumumuzu bir çok kez izah ettik. Suriye'deki yönetimin başına kimin geleceğine Suriye halkının karar vermesi gerekiyor. Dışarıdan yapılan baskılar ve öneriler, bu ülkeye zarar vermektedir."

Öte yandan Rus Kommersant gazetesi, Rus diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Amerika'nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'e siyasi sığınma hakkını vermesi için Rusya'yı ikna etmeye çalıştığını yazdı.

Rusya'nın Suriye'ye karşı tutumu, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile İngiliz mevkidaşı William Hague'nun bugün Paris'te düzenlediği basın toplantısında da gündeme geldi.

İki dışişleri bakanı, Rusya'nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in  yanında durmasını "nafile çaba" olarak değerlendirerek Rusya’ya Batı’nın girişimine destek vermesi çağrısında bulundu

BARIŞÇIL ÇÖZÜM İÇİN BAŞKA ALTERNATİF YOK

''Moskova, Suriye'deki muhalif grupların mümkün olan en kısa sürede birleşmesinin çok önemli olduğuna inanmaktadır. Barışçıl çözümün sağlanması için başka bir alternatif yok.

Muhalifler, Suriye hükümetiyle işbirliğine hazır olmalıdır. Moskova, Şam ve muhalifler arasında yapıcı bir politik sürecin oluşturulması için yoğun çabalarına devam edecektir.''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.